Data actualizării:
Data publicării:

Țara care administrează a treia doză de vaccin chinezesc Sinopharm

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

O țară va administra cetățenilor săi a treia doză de de vaccin chinezesc Sinopharm.

Emiratele Arabe Unite (EAU), una dintre ţările cu cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19, va administra şi a treia doză de vaccin chinezesc Sinopharm, ca doză de consolidare pentru persoanele care au primit cele două doze din acest vaccin cu cel puţin şase luni în urmă,transmite Agerpres, citând EFE.

Vor avea prioritate pentru această doză de consolidare persoanele vârstnice şi cele cu boli cronice. A treia doză a fost deja inoculată unor persoane care după primele două doze nu au dezvoltat suficienţi anticorpi.

73,88% din populația țării, vaccinată anti-COVID



Deşi EAU şi-a vaccinat până în prezent 73,88% din populaţia eligibilă, adică persoanele în vârstă de la 16 ani în sus, marţi a înregistrat 1.270 de noi cazuri de COVID-19, dar numai patru noi decese, la o populaţie de circa 9,7 milioane de locuitori.

Această ţară a început campania de vaccinare în decembrie, înregistrând însă de la începutul lui 2021 o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor, cu până la 4.000 de cazuri de COVID-19 zilnice, număr care de atunci a scăzut treptat.

Vaccinul Sinopharm, realizat pe bază de adenovirus, a avut în studiile clinice o eficacitate de 79% pentru prevenirea cazurilor grave de COVID-19, o evaluare separată efectuată în EAU arătând o eficacitate de 86% pentru cazurile de acelaşi fel. Pe lângă acest vaccin, EAU a administrat de la începutul campaniei de vaccinare de asemenea serurile Pfizer-Biontech şi AstraZeneca, însă vaccinul Sinopharm este predominant.

Organizația mondială a sănătății (OMS) a aprobat în regim de urgență vaccinul produs de firma chineză Sinopharm la începutul lunii mai. Este primul vaccin produs de o țară non-occidentală care a primit aprobarea OMS. Până acum, OMS a mai aprobat vaccinurile produse de Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecţioase. Eficiența vaccinurilor chinezești a fost pusă sub îndoială, dat fiind faptul că prea puține date privind rezultatele obținute au fost oferite publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel