Sute de ruși, printre care și Prigojin, la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sute de ruși, printre care și Prigojin, la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg / Foto: Pixabay, de dendoktoor
Sute de ruși, printre care și Prigojin, la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg / Foto: Pixabay, de dendoktoor
Sute de ruși au mers la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg.

Câteva sute de persoane, inclusiv liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-au strâns sâmbătă la Moscova pentru înmormântarea lui Maxim Fomin, blogger-ul militar care sprijinea invazia ţării sale asupra Ucrainei şi care a fost ucis recent într-un atac cu bombă, transmite AFP.

Potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului, sute de oameni au mers la cimitirul Troekurovski din vestul capitalei ruse unde s-au adunat la sicriul lui Maxim Fomin înainte de înmormântarea acestuia.

La faţa locului a fost desfăşurată o importantă forţă de poliţie cu un control minuţios al persoanelor care se deplasau la cimitir. Mulţi dintre ei purtau haine cu un Z sau un V, semne ale sprijinului lor pentru ofensiva din Ucraina.

VEZI ȘI: Cine este femeia arestată pentru uciderea blogger-ului militar rus în explozia din Sankt Petersburg 

Mesajul lui Prigojin



Duminica trecută, Maxim Fomin, cunoscut sub pseudonimul lui Vladlen Tatarski, a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Moscova a acuzat Kievul şi "agenţi" ai opozantului rus Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, că au fost implicaţi în asasinat. Ucraina, la rândul ei, a afirmat că este vorba de o reglare de conturi în cercurile care susţin ofensiva din Rusia.

"Vladlen Tatarski va rămâne cu noi, vocea lui va continua să răsune", a declarat sâmbătă Prigojin din cimitir, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Originar din Donbas, Maxim Fomin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri militari pro-Kremlin, cu peste 500.000 de abonaţi pe Telegram. Influenţa acestor activişti care difuzează reportaje cu armata rusă în Ucraina şi îşi împărtăşesc analizele a crescut brusc de la începutul ofensivei, în februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel