Suspendarea taxei de parcare din Constanţa nu a trecut de Consiliul Local. Primarul Chiţac vrea "stârpirea cuibului pesedist". Prima reacţie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Pok Rie, Pexels
Fotografie de la Pok Rie, Pexels
Proiectul de suspendare a taxei de parcare din Constanţa şi Mamaia nu a trecut de Consiliul Local Constanţa, astfel că turiştii trebuie în continuare să plătească aproape 100 lei pe zi pentru a-şi lăsa maşina acolo. Primarul Vergil Chiţac (PNL) se ceartă acum cu PSD. 

Într-o postare pe Facebook, Vergil Chiţac a spus că dezbaterile din şedinţa de Consiliu Local „nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut şi va face Constanţei mult bine. Epoca lor s-a stins“.

"Ieri, consilierii social democraţi au propus suspendarea totală a plăţii parcării în Constanţa şi staţiunea Mamaia până la 15 septembrie, precum şi suspendarea obligaţiei de plată a parcării în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, între orele 20.00 - 08.00, până la data de 31 decembrie 2022. Simplu şi la obiect. Aşa cum a fost şi votul nostru care nu putea fi acordat unor alte amendamente lipsite de fond, dar menite să-i transforme pe primar, city manager, PNL şi USR în salvatorii care sting incendiul, după ce l-au provocat şi l-au înteţit. Orice alte aprecieri la adresa votului consilierilor PSD sunt fie minciuni sfruntate cu iz de userism, fie afirmaţii sub demnitatea funcţiei de primar al unui municipiu reşedinţă de judeţ. 

Domnule primar, social democraţii din Organizaţia Municipală PSD Constanţa vă cer, public, scuzele de rigoare pentru expresia referitoare la stârpirea cuibului pesedist. Sperăm că a fost doar un derapaj, cauzat de starea de euforie datorată vacanţei în
care am înţeles că vă aflaţi", transmit social democraţii, citaţi de Adevărul.

"Cel mai slab sezon turistic, e goală staţiunea". Prof Ispas: Vă plăceau carele alegorice ale lui Mazăre?/ Robin Simion: Rezultatul a 30 ani de bătaie de joc

Gabriel Liviu Ispas, profesor universitar, arată ce lipseşte turismului românesc, în contextul „corului de bocitoare care plânge azi soarta turismului". 

„Corul bocitoarelor, mai mult sau mai puțin profesioniste, plânge azi soarta turismului românesc! Dar nimeni nu se uită la turistul român. Aceiași îmbuibați, picoli în vremea privatizării, azi mari patroni, ne explică, perfect agramat, că problema e la cei care vor să își gătească în hoteluri!

E ușor a spune că turistul e cel necivilizat! Nu prețurile nesimțite, nu lipsa calității, nu puterea de cumpărare! Ce oferi tu, hotelier român pentru 100 euro/noapte? Cine a fost între cei care au dezvoltat apart-hotelurile? Nu domnia ta, sprijinit fiind de toate regimurile politice? Vă plăceau carele alegorice ale lui Mazăre, dar nu vă uitați la transformarea statiunii Mamaia într-un cartier de blocuri!

În pandemie, bani la horeca…săracii, cât au suferit! Minciună, au suferit și suferă angajații…dar cine să înțeleagă politicile economice?

Sudul litoralului a fost distrus de privatizările imbecile! După 20 de ani, sudul revine!

Mamaia-Năvodari se sufocă în propriul miros pestilențial! E doar imaginea sfârșitului unei epoci!

În timp ce avem un minister al turismului (care turism?), în Lefkada te întâmpină un banner sugestiv: bine ați venit, frați români!

Se mai poate face ceva? DA, dar primul pas e să fie scoși proștii din funcțiile publice! Vai, ce-am zis!", a scris prof. Ispas pe Facebook.

Activistul Robin Simion a criticat şi el situaţia litoralului românesc. 

"Vai!

Ce vaiete se aud dinspre hotelierii, plăjarii și clubarii din Mamaia.

"E goală stațiunea! Cel mai slab sezon de 30 de ani încoace!"

Ce nu pot ei să înțeleagă este că goliciunea stațiunii este rezultatul a 30 de ani de bătaie de joc din partea lor. Servicii de doi lei, cu prețuri explodate, plaje execrabile, bătătorite și pline de mizerie, mâncare proastă și scumpă, hoteluri cu prețuri mai mari decât în multe țări din Europa, angajați plini de ei, patroni cu atitudine de zei care se uită din Olimp la muritorii care le cumpără serviciile cu prețuri explodate.

Acum a venit nota lor de plată.

Sper să dea faliment și să se reinventeze în niște afaceri normale, cu dezvoltare normală, cu planuri pe termen lung. Nu doar "vreau să-mi cumpăr mâine Bentley".

Nu doar tunuri și combinații, ci afaceri și servicii de calitate.

Ne-am săturat de tunuri.

Mai vrem și pistoale cu apă.

Editare: Am uitat să menționez lipsa eticii, ilegalitățile comise și evaziunea fiscală la cote inimaginabile", a scris Robin Simion pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel