Data actualizării:
Data publicării:

Suspect de terorism, împușcat în Munchen de forțele de ordine / Update: făptuitorul a decedat

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Joi, în orașul München din sudul Germaniei, poliția a deschis focul asupra unei persoane considerate suspecte în jurul unui consulat israelian din Munich, transmite Reuters și informează BBC.

Update: Incident armat în München – suspectul a fost împușcat mortal

Astăzi, la München, în apropierea consulatului Israelului și a unui muzeu dedicat istoriei naziste, un bărbat a fost împușcat mortal de poliția germană în urma unui schimb de focuri. Informația a fost confirmată de ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann.

"Suspectul era un bărbat care acționa cu o armă cu țeavă lungă", a declarat un purtător de cuvânt al poliției din München.

În urma intervenției forțelor de ordine, atacatorul a fost neutralizat, iar acesta ar fi decedat la fața locului, a precizat ministrul Herrmann în cadrul unei conferințe de presă, transmite Reuters.

Știre inițială

Incidentul a avut loc în zona Karolinenplatz, nu departe de consulatul israelian. Potrivit autorităților, individul a fost rănit, iar zona a fost imediat securizată.

Poliția bavareză a declarat că nu există indicii cu privire la alți suspecți și a făcut apel la populație să nu distribuie imagini de la locul incidentului pe rețelele de socializare. Cetățenii au fost sfătuiți să evite zona, iar cei care se aflau în clădiri rezidențiale sau de birouri din apropiere au fost îndemnați să rămână în interior.

Un elicopter al poliției a survolat zona pentru a monitoriza situația. Într-o declarație oficială, autoritățile au subliniat că lucrează la clarificarea circumstanțelor și au avertizat împotriva speculațiilor, scrie BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel