Surse - Bode, în ședința PNL, după anunțul lui Karner: România acceptă! O singură decizie în 2 etape, adică aerian și terestru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Calin
Foto: Inquam Photos / George Calin
Potrivit unor surse DC News, Lucian Bode a făcut referire, în ședința BPN a PNL, la decizia Austriei de a primi România cu spațiul aerian în Schengen.

În cadrul ședinței Biroului Național al PNL, Lucian Bode a făcut precizări referitoare la decizia Austriei de a primi România cu spațiul aerian în Schengen, potrivit unor surse DC News.

Anterior, Gerhard Karner, ministrul Afacerilor Interne din Austria, a anunțat disponibilitatea Vienei de a relaxa vetoul impus pentru România și Bulgaria în cadrul zonei Schengen

Lucian Bode:

- Vreau să fie foarte clar: România îndeplinește toate condițiile de aderare la spațiul Schengen.

- România acceptă această decizie: O singură decizie în 2 etape, adică aerian și terestru. 

- Solicitările Austriei se adresează Bulgariei, nu României. România respectă toate acordurile europene (Dublin) și bilaterale în ceea ce privește returnarea migranților. Este o poveste că România este obligată să preia mai mulți migranți. Nu e valabil pentru țara noastră.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Rareș Bogdan, reacție tranșantă după ce Karner a acceptat să ne primească în Schengen cu spațiul aerian: Lupta abia începe!

Sâmbătă seara, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România a spart gheața, Austria aaceptând ca țara noastră să intre cu spațiul aerian în Schengen.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România.

Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel