Superalimentul care înlocuiește zahărul: Seamănă cu un cartof alungit și are un gust dulce, ca o combinație între măr și pepene verde
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Zahărul se ascunde în multe din mesele noastră, consumarea lui în cantități mari nefiind benefică sănătății. 

Cu cât un aliment este mai procesat, cu atât este mai probabil să fie bogat în carbohidrați. De exemplu, a bea o singură cutie de suc este echivalent cu a înghiţi şapte cuburi de zahăr și știm că un consum excesiv de zaharuri poate provoca daune semnificative sănătății noastre. Acesta este motivul pentru care se caută din ce în ce mai mult alternative sănătoase la zaharurile rafinate. Printre acestea se află şi yacon, o legumă rădăcinoasă care nu este foarte prezentă în farfuriile noastre. Acest tubercul este asemănător cu un cartof alungit. Originar din America de Sud, a apărut pentru prima dată în Europa la mijlocul secolului al XIX-lea pentru a înlocui cartoful, apoi a fost amenințat de dăunători. Gustul său este undeva între cel de măr și pepene verde, citează Rador. 

Yaconul are particularitatea de a fi bogat în inulină, un zahăr indigerabil, adică nedigerat, ci degradat de flora intestinală. De asemenea, este concentrat în fructo-oligozaharide, fibre care nici nu sunt integrate de organism. Caracteristica lor? Ele oferă un gust natural dulce. Inulina și fructo-oligozaharidele găsite în yacon favorizează şi asimilarea mineralelor de către organism și întăresc sistemul imunitar. Astfel, deşi yaconul este dulce, nu are aproape niciun impact asupra glicemiei. Atunci când zahărul din sânge este prea mare, sănătatea este afectată pe termen lung.

Pentru a înlocui zahărul sau în orice caz a-i reduce consumul, putem opta așadar pentru sirop de yacon. Prețul lui este de aproximativ 12 euro. Chiar dacă acest sirop seamănă cu cel de agave, se dovedește a fi și mai puțin caloric. Siropul de yacon are un indice glicemic scăzut și o anumită bogăție în minerale, însă conţinutul său mare de fibre poate duce la tulburări digestive şi este indicat să fie consumat cu moderaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel