Super chifteluțe din trei vinete. Au doar 50 de calorii
Rețetele tradiționale ne oferă posibilitatea de a crea mâncăruri gustoase din ingrediente simple.
Azi vă propunem să pregătiți niște chifteluțe din vinete. Procedura va fi destul de simplă, iar din ingredientele de mai jos puteți pregăti 20 de chiftele a câte 50 de calorii fiecare.
Chifteluțe de vinete. Ingrediente.
½ pâine uscată,
30 grame de cașcaval afumat,
pătrunjel după gust,
30 grame de parmezan ras,
pesmet,
2 ouă,
piper și sare după gust,
un cățel de usturoi.
Metoda de preparare
În primul rând, trebuie să puneți pâinea la înmuiat în apă. Vinetele se spală, se usucă și se taie cubulețe.
Transferați vinetele într-o oală cu apă clocotită și lăsați-le câteva clipe ca să se înmoaie. Scoateți pâinea din apă și strângeți-o bine pentru a elimina excesul de apă.
Focaccia din dovleac copt: este uimitoare și are zeci de valori nutritive
Pâinea se pune într-un bol. Adăugați un ou, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Completați cu parmezanul și cașcavalul ras, apoi condimentați cu piper si sare.
Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Apoi integrați și vinetele, după ce le-ați scurs de apă și răcit. Completați compoziția cu pesmet și cu al doilea ou și amestecai bine toate ingredientele.
O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt
Turnați ulei într-o tigaie antiaderentă și puneți-o pe aragaz. După ce uleiul s-a încins, luați câte puțină compoziție și modelați chifteluțele. Prăjiți chifteluțele pe ambele părți, până capătă o culoare aurie.
Când chiftelele sunt gata, transferați-le într-o tavă de copt, acoperită cu pergament. Dați tava în cuptor și coaceți chiftelele timp de 10 minute, la 180 de grade. Serviți chifteluțele pe masă. Sunt delicioase. Poftă bună!
Vezi și:
Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete
Vinetele sunt printre cele mai populare legume din bucătărie. Se gătesc în toate felurile posibile, dar pot fi consumate și crude.
Cu toate acestea, uneori vinetele au un gust amar, care poate afecta întreaga mâncare. Dar există patru trucuri, care te ajută să elimini această problemă.
Trucul 1. De obicei, toată amărăciunea se află în coaja vinetelor și, prin urmare, legumele pot fi pur și simplu curățate, iar problema va fi rezolvată. Dar, odată cu îndepărtarea cojii, se vor pierde oligoelemente utile și vitaminele de care are nevoie organismul.
Trucul 2. Tăie vinetele felii și pune-le în apă cu are pentru 30 de minute (1 lingură cu sare la 1 litru de apă). În același timp, va trebui să pui ceva greu peste vinete, ca să le preseze. După 30 de minute, spală vinetele sub jet de apă și gătește-le conform rețetei alese.
Trucul 3. Tăie vinetele în jumătate și stropește-le cu sare. Lăsă-le așa 20 de minute. După ce a trecut timpul, spală legumele sub jet de apă și le poți găti.
Biscuiți cu mere și ricotta. Sunt gata în câteva minute și au 55 de calorii
Trucul 4. Dacă mâncarea este deja gata, dar are un gust amar din cauza vinetelor, poți rezolva această problemă cu condimente sau sos iute.
Vezi și:
Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină
Delicioasă, sățioasă și, cel mai important, ieftină, salata de vinete este perfectă pentru prânz sau cină. Datorită modului special de preparare a vinetelor nu este nevoie de dressing.
Salată de vinete și brânză. Ingrediente:
o jumătate de ardei gras,
2 roșii mari,
o vânătă,
150 grame de de brânză,
susan,
2 căței de usturoi,
sare după gust.
Metoda de gătire
Tăiați vinetele spălate în bucăți mici. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc vinetele. După ce sunt prăjite, scoateți-le din tigaie.
În același ulei, în care s-au făcut vinetele, se toarnă semințele de susan și se prăjesc la foc mic, astfel încât uleiul să fie saturat cu gustul semințelor.
Ardei umpluți cu ton și ricotta. O mâncare delicioasă, cu doar 240 de calorii
Scoateți semințele de susan din tigaie și puneți din nou vinetele. Gătiți-le la foc mic câteva minute.
Transferați apoi vinetele într-un bol de salată și adăugați roșiile, tăiate felii mari, ardeiul, tăiat în jumătăți inele, iar brânza în cubulețe mici. La final, puneți și usturoiul trecut printr-o presă. Salata se piperează și se amestecă. Decorați-o cu semințe de susan. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News