Data publicării:

Supa miraculoasă pe care dacă o mănânci ții la distanță răceala și gripa - rețeta

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Supa miraculoasă pe care dacă o mănânci ții la distanță răceala și gripa / Foto: Pixabay, de Gilmar Koizumi
Supa miraculoasă pe care dacă o mănânci ții la distanță răceala și gripa / Foto: Pixabay, de Gilmar Koizumi

Află în articol cum poți să ții la distanță răceala și gripa cu ajutorul unei supe miraculoase.

Este sezonul virozelor, iar răceală și gripă pun stăpânire pe tot mai mulți oameni. Multe spitale din țară sunt aglomerate, iar medicii au avertizat deja că în unele cazuri gripa poate fi foarte periculoasă. Pentru a rămâne sănătoși este necesar să ne formăm o imunitate puternică. Pentru acest lucru este important să avem un stil de viață sănătos, să facem sport și să ne alimentăm bine. 

De aceea, dacă vrei să ții la distanță răceala și gripa în această perioadă poți încerca supă crema de usturoi. Se prepară rapid, este delicioasă și oferă o mulțime de beneficii organismului.

Rețetă supă cremă de usturoi

Ca să gătești supă crema de usturoi ai nevoie de următoarele ingrediente, scrie lyla.ro.

– șase pahare de supă de pui

– o linguriță de cimbru proaspăt, bine tocat

– două lingurițe de ulei de măsline

– 50 de căței de usturoi curățați

– o cană de smântână

– o legătură de ierburi proaspete precum pătrunjel, cimbru, frunze de dafin. Dacă nu ai la îndemână, poți folosi și condimente uscate.

– două linguri de unt

– două cepe roșii mari

– trei căni de pâine uscată, cuburi

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade, după care pune usturoiul într-un vas cu puțin ulei de măsline și puțină apă. Lasă-l timp de 45 de minute, iar mai apoi așteaptă să se răcească.

Apoi, pune într-o tigaie încinsă bine cele două linguri de unt și uleiul de măsline. Călește ceapă roșie tocată mărunt și lasă totul timp de zece minute să se întrepătrundă. Scurge uleiul și adaugă amestecul peste usturoiul prăjit. Toată compoziția trebuie să o amesteci cu supă de pui. Ulterior, adaugă cimbrul și ierburile aromate. Dă focul mai încet, iar la final adaugă crutoanele și lasă cinci minute să se înmoaie. După acest ultim pas ți-a mai rămas doar să amesteci supa folosind un mixer de mâna sau blender până când obții o textura cremoasa. Adaugă smântână și sare după gust și savurează din plin această supă cremă de usturoi, pe cât de delicioasă, pe atât de sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel