Supă-cremă de porumb, reţetă de post
Porumbul este un ingredient versatil, care poate fi folosit în numeroase reţete, îmbogăţindu-le savoarea. Această supă-cremă de post este o mâncare nu doar hrănitoare dar şi reconfortantă.
Vei avea nevoie de:
2 conserve porumb dulce (600 g)
1 ceapă albă
1 tulpină ţelină
2-3 căţei de usturoi
500 ml supă de legume
150 ml lapte de cocos, migdale sau orez
1 lingură ulei de măsline
sare
piper alb
Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa mărunţită împreună cu usturoiul dat prin răzătoarea mică. După câteva minute, când ceapa devine sticloasă, adaugi ţelina tăiată cubuleţe şi ţii pe foc mic câteva minute până se înmoaie. Adaugi boabele de porumb (opreşti 2 linguri pentru decor), torni supa de legume şi laşi să dea câteva clocote.
La final torni laptele, asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi mixezi cu un blender vertical până obţii o textură fină şi cremoasă. Serveşti supa cremă cu pâine prăjită şi o decorezi cu boabe de porumb şi cu verdeaţa preferată.
De ce e bine să mâncăm porumb
Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţele nutritive.
Specialiştii spun că vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.
Carbohidraţii cuprinşi în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. Un consum moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că anumite molecule din compoziţia porumbului grăbesc degradarea grăsimilor. Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.
De asemenea, este un bun detoxifiant şi ajută la menţinerea unei bune digestii, deoarece conţine multe fibre. Medicii spun că, prin consumul de porumb fiert, prevenim cancerul la plămâni, datorită substanţei numita beta-cryptoxanthin. Vitamina E din porumb ajută celulele să se reînnoiască, încetinind astfel procesul de îmbătrânire a pielii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News