Suntem tot mai aproape de data la care vom călători în SUA fără viză. Noutăți despre Programul Visa Waiver 2024
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Vești bune pentru românii care vor să călătorească în SUA. Pagină de internet pentru campania ''Calificăm România în Programul Visa Waiver''

Guvernul a făcut un apel către cetățenii români care dețin o viză americană valabilă sau au avut una care a expirat în ultimii patru ani să solicite reînnoirea vizelor de tip B1 sau B2 pentru SUA. Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, a transmis acest mesaj pentru români, potrivit Agerpres.

Ce se schimbă

Oficialul a explicat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, care sunt noutățile cu privire la campania Guvernului „Calificăm România pentru includerea în Programul Visa Waiver”.

„Vreau să atrag atenţia cetăţenilor, inclusiv prin intermediul dumneavoastră, asupra unei campanii de informare care poate aduce României includerea în programul american ‘Visa Waiver’, adică cetăţenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite. Există o fereastră de oportunitate fără precedent, care stă însă deschisă până pe 30 septembrie, anul acesta. Pe scurt, este un apel din partea noastră, a Guvernului, dar şi al Ambasadei americane la Bucureşti către cetăţenii români care au orice tip de viză americană valabilă sau au avut una care a expirat de cel mult patru ani de zile. Apelul este – aplicaţi pentru reînnoirea vizei dumneavoastră de tip B1 sau B2”, a afirmat Constantin.

Proceduri simplificate

Viza va fi eliberată fără a mai trece prin procedura consulară de interviu. „Reînnoirea acestor vize va reduce pragul de refuz al eliberării de vize sub pragul de 3%, care este ultimul criteriu tehnic înainte ca ţara noastră să fie inclusă în Programul Visa Waiver, prin votul Congresului de la Washington”, a explicat Mihai Constantin.

Începând de joi este operaţională pagina de internet dedicată campaniei – calificamromania.ro.

„Orice cetăţean român de pe planetă poate să afle mai multe informaţii şi mai multe detalii despre acest program. Cancelaria prim-ministrului a realizat şi un videoclip de conştientizare şi informare, care a fost urcat pe pagina calificamromania.ro şi care este liber pentru a fi distribuit pe website-urile dumneavoastră, pe reţelele de social media, pe posturile de televiziune la care lucraţi. Vreau să mulţumesc şi Consiliului Naţional al Audiovizualului.

CNA a decis în unanimitate în şedinţa de ieri pe această temă să susţină această campanie printr-o recomandare către posturile de televiziune de a difuza videoclipul. Este important ca mesajul să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni care se găsesc în categoriile eligibile menţionate, pentru că numai împreună calificăm România în Programul Visa Waiver”, a mai spus oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel