Sunetul produs de explozia barajului Nova Kahovka din Ucraina, înregistrat în Bucureşti şi Bucovina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Richard Cordaro, doctor în fizică la Universitatea din Arizona, a publicat pe pagina sa de socializare o imagine cu înregistrarea sunetului produs de explozia de la barajul Nova Kahovka, din Ucraina. 

"Avem confirmarea detectării cu infrasunete a exploziei de la barajul Nova Kahovka, din partea CEEIN (Reţeaua de Infrasunete din Europa Centrală şi de Est). Sunetul a fost înregistrat în Bucovina, România. S-a înregistrat şi o anomalie magnetică în ceea ce priveşte propagarea semnalului pentru aproximativ 30 de minute", a scris Cordaro pe Twitter. 

Anterior, acesta afirmase tot pe Twitter că "explozia a fost detectată pe un magnetometru din Bucureşti, cu o eroare de +/- 5 minute. 

Evacuările continuă în Herson 

"Situaţia cea mai dificilă este în districtul Korabelnîi din oraşul Herson. Până acum nivelul apei a crescut la 3,5 metri, peste 1.000 de case sunt inundate" în acest oraş eliberat de ucraineni din mâinile ruşilor în noiembrie 2022, a anunţat într-un comunicat adjunctul şefului de cabinet al preşedinţiei ucrainene, Oleksii Kuleba.

"Peste 40.000 de persoane riscă să fie în zone inundate. Autorităţile ucrainene evacuează peste 17.000 de persoane. Din nefericire, peste 25.000 de civili se află pe teritoriul aflat sub controlul rus", a anunţat marţi procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel