Există o substanță care îți poate face mai mult rău decât zahărul și sarea consumate în exces. O găsești într-o mulțime de alimente semipreparate. În plus, o folosesc și multe restaurante.
Este vorba despre glutamatul de sodiu, E 621, un aditiv care se pune în cantități diferite în toate alimentele. Restaurantele îl folosesc pentru a intensifica aroma alimentelor, scrie Realitatea.net.
În ce alimente se găsește glutamatul de sodiu
Arată ca o pudră cristalina, la fel ca sarea și zahărul, iar gustul este cel de supă de carne. Glutamatul de sodiu crește apetitul și astfel se face să mănânci mai mult și încurajează acumularea de kilograme. Glutamatul de sodiu se găsește în cârnați, salam, chipsuri, supe instant, bere, ciocolată și conserve.
Mâncarea ultra-procesată afectează atât greutatea, cât și creierul. Experiment inedit
Un medic britanic cu o dietă echilibrată a consumat 80% numai mâncăruri procesate timp de 30 de zile. Dr. Chris van Tulleken avea o dietă echilibrată înainte de a face experimentul inedit, cu aproximativ 20% din alimentele consumate încadrate la „ultra-procesate”. „O să trec de la dieta mea normală și sănătoasă la o nutriție cu 80% mâncăruri ultra-procesate”, a transmis el, explicând că unul din cinci britanici are aceleași obiceiuri alimentare.
Experimentul a fost făcut de unul dintre cei mai buni experți în obezitate din Regatul Unit. Desfășurarea testului alimentar pentru a determina ce înseamnă cu adevărat mâncărurile „ultra-procesate” poate fi urmărită mai jos.
Ziua 1
„Prima mea masă este un fel de mâncare iubit de britanici, și anume puiul prăjit. Nu vreau să mă întrerupă nimeni”, a transmis el, înfulecând dintr-un copănel. „Dumnezeule! Este foarte bun, dar și foarte picant. Este crocant la exterior, dar și sărat”.
„Ceea ce face mâncarea «ultra-procesată» sunt chimicalele adăugate precum glutamat de sodiu, fosfații de sodiu și arome, doar să menționăm câteva”, a adăugat el.
Ziua 30
Odată ce a mâncat 30 de zile la rând mâncăruri de cea mai slabă calitate nutrițională, transformarea a fost cel puțin șocantă. Inițial, corpul său arăta ca cel standard al unui om de vârstă mijlocie. După luna de zile cu mâncare „ultra-procesată”, imaginea a fost devastatoare. Stomacul i s-a mărit, în timp ce pieptul său a dezvoltat grăsimi asemănătoare sânilor de femeie. Greutatea a crescut cu 6,5 kg în doar patru săptămâni.
„Grăsimea corporală a crescut cu 3 kilograme”, a mai spus medicul bărbatului participant la experiment. Dacă această creștere de kilograme continuă pentru șase luni, greutatea ar fi ajuns la +33 kg. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Primăria Deva cere daune materiale și morale pentru zilele în care telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii nu a mers
- Ministra Muncii: România s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Un bărbat din Giurgiu este proprietarul motocicletei Regelui Mihai I şi a unei maşini ca cea folosită de comisarul Moldovan
- Chirieac: „Adevărata miză în cazul candidaturii lui Burduja”. Analistul „traduce” și gestul subtil făcut astăzi de Firea în legătură cu Marcel Ciolacu