Subiectul ”uitat” de politicieni. Mircea Badea: Cu dosarul ăla ce s-a întâmplat? E ca și cum nu a fost
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Mircea Badea / Captură Antena3
Mircea Badea / Captură Antena3
Mircea Badea a atras atenția la emisiunea 'În gura presei' asupra faptului că despre dosarul Piatra Neamț nu se mai vorbește deloc, 'ca și cum nu s-a întâmplat'.

După ce a menționat un articol despre dosarul Colectiv, în care se vorbea despre ce s-a întâmplat cu politicienii aflați la putere în timpul tragediei, Mircea Badea a comentat ironic și a pus o întrebare cu privire la dosarul Piatra Neamț.

'Dosarul Colectiv, ce s-a întâmplat cu politicienii, sigur... Pentru că toți politicienii sunt cumva de vină pentru că unii, într-un club ca într-un buncăr, au dat cu artificii. Corect sau nu?', a spus Mircea Badea la emisiunea 'În gura presei' de la Antena3. 

Badea: 'Nefiind vorba de alți politicieni aflați la putere, nu mai este cazul să vorbim despre Piatra Neamț'

Realizatorul TV a spus apoi că 'dacă tot discutăm despre dosarul Colectiv, întreb despre dosarul Piatra Neamț' și a încercat să le amintească telespectatorilor de tragedie: 'Țineți minte că au ars niște oamenii în spital? Cu doctorul erou transportat în străinătate...?'.

'Cu dosarul ăla ce s-a întâmplat? Nu mai vorbește nimeni, e ca și cum nu s-a întâmplat.', a subliniat Mircea Badea. 

'La vremea respectivă, adică acum câteva luni, a fost o mare tevatură. Poate că nefiind vorba despre alți politicieni aflați la putere, nu mai este cazul să vorbim despre Piatra Neamț.', a încheiat el.

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, premiat de OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a amintit în discursul său din deschiderea adunării generale a acestei organizaţii, de puterea de sacrificiu de care a dat dovadă medicul-erou de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, şi a anunţat că acesta este premiat de organizaţia internaţională pentru curajul său, conform unor informaţii publicate pe pagina de Twitter a instituţiei. 

'Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. El se afla în tură în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienţi cu COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spital. Zece pacienţi au murit în incendiu. Încercând să salveze pacienţii, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din corp', a declarat directorul OMS, în luna mai. 

De asemenea, Cătălin Denciu a fost declarat "Eroul Anului 2020" în Belgia. 

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia (Citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel