Urmărește emisiunea live
Subiect ABSENT de la alegeri. Flaviu Predescu: El e singurul politician care a vorbit despre asta!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Scriitorul Flaviu George Predescu a spus care este domeniul pe care oamenii politici care au candidat la alegerile locale l-au ignorat aproape cu desăvârşire. 

"Din păcate, discursul orientat spre cultură a lipsit aproape total la aceste alegeri. Chiar am urmărit; nimeni nu a făcut vreo referire cât de cât concretă. Un singur candidat de la Abrud, din judeţul Alba – îl şi menţionez, că merită – Narcis Avram Jurcă, a scris că-şi doreşte ca o dată ajuns în Consiliul Local Abrud, să numească o stradă cu numele lui Marin Preda în Abrud, pentru că Abrudul a jucat, la un moment dat, un rol de răscruce în viaţa elevului Marin Preda. Care, dacă nu ar fi ajuns să studieze la Abrud, ar fi ales probabil o şcoală de meserii şi probabil că l-am fi pierdut.

Am văzut ulterior că acest candidat a ajuns consilier şi chiar l-am contactat şi mi-a confirmat că va fi prima propunere pe care o va face: ca o stradă din Abrud să se numească Marin Preda. Poţi înlocui o stradă care se numeşte ‚Câmpului’ sau ’Şesului’ şi să-i dai numele unui prozator care nu a trecut întâmplător prin localitatea respectivă. Dar în rest, rar se întâmplă acest lucru. Cât de mult ar fi contat ca liderii politic să-şi fi apropiat mediul cultural... ", a declarat scriitorul Flaviu George Predescu în emisiunea "De Ce Citim".

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel