Data actualizării:
Data publicării:

Șuberec leneș. Rețeta perfectă pentru un mic dejun foarte gustos

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Carmen Popescu
Sursa foto: Facebook Carmen Popescu

Dacă ai poftă de un mic dejun gustos și simplu, rețeta de șubrec este fix ce căutai. Iată cum se prepară.

Ingrediente

– 1 cutie de carne în suc propriu

– 3 lipii rotunde

– 150-200 g de cașcaval

– verdeață (mărar și pătrunjel)

Cum se prepară

Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Zvântați-o ușor, folosind prosopul de hârtie. Luați o lipie și așezați-o pe suprafața de lucru. Presărați niște cașcaval ras pe o jumătate de lipie, într-un strat subțire, potrivit bucatarul.eu. Răsturnați carnea într-o farfurie adâncă. Fărâmițați ușor carnea.

Răspândiți niște carne peste stratul de cașcavalul ras, folosind o furculiță. Presărați ingredientele cu verdeață, apoi iar acoperiți-le cu un strat subțire de cașcaval ras. Pliați lipia, astfel ca să obțineți un șuberec. Procedați similar cu lipiile și ingredientele rămase. Coaceți șuberecele într-o tigaie încinsă, uscată, timp de 2 minute, pe ambele părți, la foc moderat, până se vor rumeni frumos. Veți obține un mic dejun extrem de gustos și deloc dificil de preparat.

Vezi și: Papară Țărănească. Micul dejun rapid și delicios

Omletă pufoasă cu ceapă verde și șuncă afumată. Rețeta super simplă, dar delicioasă

BONUS: Omletă cu brânză

Ingrediente 

- 2 ouă
- 30 g telemea rasă (eu am avut telemea de oi)
- 2 fire de ceapă verde
- 1/2 lingură de unt (un cubuleț)
- sare și piper după gust
- mărar sau pătrunjel

Cum se prepară

Tăiați ceapa verde, încingeți untul în tigaie și prăjiți ceapa 1 minut. Atenție, untul ajunge să fumege foarte repede, deci trebuie să vă mișcați rapid și să nu plecați de lângă tigaie, potrivit bucate-aromate.ro. Bateți ouăle, adăugați sare și piper după gust. Atenție la sare, probabil că și brânza este deja sărată!Turnați ouăle în tigaie peste ceapa călită în unt, iar deasupra puneți mărar sau pătrunjel tocat foarte fin și brânza rasă. Lăsați omleta până se rumenește cât vă place, apoi, folosind o paletă mai lată, o pliați în două. O mai lăsați să se coacă aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte și e gata de servit. Poftă bună!

Vezi și: Ou prăjit în pâine. Rețeta de mic dejun gata în 15 minute

Omletă franțuzească. Rețeta ideală de mic dejun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel