SUA începe să lucreze la certificatele de vaccinare anti-Covid
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
SUA începe să lucreze la crearea certificatelor de vaccinare anti-Covid.

Administrația de la Casa Albă va crea pașapoarte pentru vaccinarea împotriva COVID-19, pe care americanii le pot furniza drept dovadă a vaccinării, potrivit The Washington Post. Potrivit unor surse, inițiativa este prezentată în principal de unități ale Departamentului SUA pentru Sănătate și Servicii Umane, inclusiv de către Departamentul de Tehnologia Informației din sectorul sănătății.

În martie, Casa Albă și-a asumat rolul de coordonator între agențiile implicate în dezvoltarea pașapoartelor. Acest proces este condus de Jeff Zientes, coordonator pentru răspunsul la coronavirus de la Casa Albă. 

"Rolul nostru este să ne asigurăm că orice soluție în acest domeniu este simplă, gratuită, deschisă, accesibilă oamenilor atât digital, cât și pe hârtie și concepută de la început pentru a proteja viețile oamenilor.", a spus Zientes în cadrul unei conferințe de presă.

Cum vor arăta cetificatele de vaccinare

Oficialii administrației americane au declarat că se confruntă cu o serie de provocări care trebuie abordate - în special, pentru a asigura confidențialitatea datelor și corectitudinea în îngrijirea medicală. Administrația dorește să se asigure că toți americanii pot obține un document care să ateste că au fost vaccinați, dar, în același timp, instalează sisteme care vor fi greu de piratat și dezvoltă pașapoarte care nu pot fi falsificate.

Se așteaptă ca pașapoartele să fie gratuite și să poată fi obținute prin aplicațiile de pe smartphone-uri. Dezvoltatorii au precizat că americanii fără acces la smartphone-uri vor putea să le imprime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel