Data publicării:

SUA impun sancţiuni împotriva a peste 300 de entităţi şi indivizi din Rusia, dar şi companii chineze, pentru războiul din Ucraina

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Statele Unite aplică o serie de penalități care afectează Rusia, dar și întreprinderi chineze, în contextul conflictului din Ucraina.

Comunicatul a fost emis cu o zi înainte ca președintele american Joe Biden să se alăture colegilor săi din grupul G7 pentru o întâlnire de vârf în orașul italian Bari, unde conflictul provocat de Rusia împotriva Ucrainei va fi subiectul principal de discuție.

Antony Blinken, secretarul de stat american, a afirmat că sancțiunile sunt îndreptate către  "numeroase sectoare esenţiale pentru efortul de război al Rusiei", acoperind atât sectorul energetic, cât și industria metalurgică și minieră.

China a fost luată în vizor pentru susținerea acordată Rusiei.

Statele Unite impun sancțiuni asupra firmelor chineze care furnizează bunuri ce "acoperă goluri critice în ciclul producţiei de apărare al Rusiei"

"SUA rămân îngrijorate de scara şi amploarea exporturilor din Republica Populară Chineză care aprovizionează baza militaro-industrială a Rusiei", se regăsește în comunicatul semnat de Antony Blinken.

În această situație, Statele Unite impun sancțiuni asupra firmelor chineze care furnizează bunuri ce "acoperă goluri critice în ciclul producţiei de apărare al Rusiei", subliniază comunicatul.

Moscova a afirmat că va reacționa la aceste acțiuni "agresive". "Rusia, ca de fiecare dată în astfel de cazuri, nu va lăsa acţiunile agresive ale SUA fără răspuns", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel