SUA, armată Coreea de Nord. 'Armada' încă nu a plecat
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
nava-razboi
nava-razboi
"Armada" americană promisă de președintele Statelor Unite, Donald Trump, în apropierea peninsulei coreene, ca răspuns la amenințarea Phenianului, nu a început să navigheze spre această zonă, a recunoscut marți un responsabil american al Apărării, citat de AFP.

Pe 8 aprilie, un purtător de cuvânt al comandamentului american din Pacific a anunțat că un port-avion american, Carl Vinson, și flota sa erau în drum spre peninsula coreeană, ca "măsură de precauție", menționând amenințarea nucleară nord-coreeană.

Donald Trump a declarat apoi, pe 12 aprilie, pe canalul Fox Business: "Suntem pe cale să trimitem o armada. Foarte puternică". 

În fapt, grupul aeronaval "va începe să facă drumul spre nord în direcția mării Japoniei în 24 de ore", a adăugat acest responsabil care a cerut păstrarea anonimatului.

Grupul nu va ajunge în zonă decât săptămâna viitoare, a adăugat acesta.

Conform acestui responsabil, navele se află încă în largul coastei de nord-vest a Australiei. O fotografie a marinei americane, făcută în acest weekend, arată port-avionul în largul insulei Java, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel