Su Börek, plăcinta turcească delicioasă cu carne. Rețeta de weekend
Dacă vrei să pleci puțin cu gândul dar și cu papilele gustative în vacanță, îți recomandăm plăcinta turcească Su Börek.
Ingrediente
6 ouă
540 gr făină
1,5 linguriţă de sare
500 gr carne tocată
1 linguriţă piper
1 linguriţă fulgi de ardei
125 gr unt
50 ml ulei
Cum se prepară
Se frământă aluatul. Se amestecă ouăle cu făina şi 1,5 linguriţă de sare. Se lasă să se odihneasă 15 minute. Se taie ceapa mărunt şi se căleşte împreună cu carnea. La sfârşit, se adaugă, piperul, fulgii de ardei şi 1 linguriţă de sare (după gust) şi se lasă la răcit.
După 15 minute, aluatul se împarte în 8, 10 sau 12 biluţe egale, care la rândul lor se lasă deoparte măcar 15 minute. În felul acesta, se vor întinde mai uşor. După ce au stat, se întind foile după cum vedeţi în reţeta video. Se introduc în apă fiartă, se lasă 30 de secunde, după care se scot într-un recipient cu apă rece.
Se topeşte untul şi se amestecă cu 50 ml de ulei. Când se aşază foile în tavă, peste fiecare foaie se pune o lingură jumătate din această compoziţie.
*Tava se tapetează cu unt și se aranjează foile. Prima foaie de jos și ultima de sus se pun neopărite. În acest fel, plăcinta noastră va ieși crocantă în partea de sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News