Data publicării:

Su Börek, plăcinta turcească delicioasă cu carne. Rețeta de weekend

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să pleci puțin cu gândul dar și cu papilele gustative în vacanță, îți recomandăm plăcinta turcească Su Börek.

Ingrediente

6 ouă

540 gr făină

1,5 linguriţă de sare

500 gr carne tocată

1 linguriţă piper

1 linguriţă fulgi de ardei

125 gr unt

50 ml ulei

Cum se prepară

Se frământă aluatul. Se amestecă ouăle cu făina şi 1,5 linguriţă de sare. Se lasă să se odihneasă 15 minute. Se taie ceapa mărunt şi se căleşte împreună cu carnea. La sfârşit, se adaugă, piperul, fulgii de ardei şi 1 linguriţă de sare (după gust) şi se lasă la răcit.

După 15 minute, aluatul se împarte în 8, 10 sau 12 biluţe egale, care la rândul lor se lasă deoparte măcar 15 minute. În felul acesta, se vor întinde mai uşor. După ce au stat, se întind foile după cum vedeţi în reţeta video. Se introduc în apă fiartă, se lasă 30 de secunde, după care se scot într-un recipient cu apă rece.

Se topeşte untul şi se amestecă cu 50 ml de ulei. Când se aşază foile în tavă, peste fiecare foaie se pune o lingură jumătate din această compoziţie.

*Tava se tapetează cu unt și se aranjează foile. Prima foaie de jos și ultima de sus se pun neopărite. În acest fel, plăcinta noastră va ieși crocantă în partea de sus.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel