Data publicării:

Studiul care RĂSTOARNĂ cazul COVID. În câte zile DISPRARE riscul de infectare

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un nou studiu ar putea da peste cap modul în care sunt tratate persoanele infectate cu COVID-19. Iată ce au decoperit specialiștii și în cât timp dispare riscul de infectare.  

Un studiu făcut în Singapore arată că pacienţii nu mai transmit virusul după 11 zile de când au făcut COVID-19. Cercetarea arată că un test pozitiv nu înseamnă prezenţa virusului viu şi a posibilităţii de a-l transmite mai departe.

În România pacienţii cu COVID-19 pot sta în spital săptămâni la rând până să le iasă testul negativ, de două ori în decurs de o zi. În lume însă acest mod de a proceda cu pacienţii s-ar putea schimba curând.

Un studiu al specialiştilor în boli infecţioase din Singapore arată că pacienţii nu mai sunt contagioşi după 11 zile de când s-au îmbolnăvit de COVID-19, char dacă unii dintre ei ies pozitiv la test, scrie Bloomberg, citează Mediafax.

Testul pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii. Asta susţin specialiştii de la Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi a Academiei de Medicină din Singapore. Şi asta pentru că, după 11 zile de boală, virusul nu a putut fi izolat şi cultivat în laborator, pentru studiu.

Studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi, iar datele strânse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. Criteriile actuale luate în calcul, aşa cum se întâmplă şi în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor, ci nu pe gradul de infecţiozitate.

Autorităţile din Sănătate din Singapore spun că ar putea lua în calcul aceste noi informaţii atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel