Persoanele OBEZE dezvoltă doar JUMĂTATE din anticorpi după vaccinare (Studiu). Dr. Radu Țincu: E posibil să fie nevoie de o a treia doză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Radu Țincu
Sursă foto: Facebook Radu Țincu
Medicul Radu Țincu susține că persoanele care suferă de obezitate ar putea avea nevoie și de o a treia doză de vaccin Pfizer pentru a-și asigura protecția împotriva COVID-19 .

Un studiu efectuat de cercetătorii din Italia indică faptul că vaccinul Pfizer ar putea fi mai puțin eficient pentru persoanele care suferă de obezitate. În cazul acestora ar putea fi nevoie de încă un rapel pentru a se asigura că sunt protejate împotriva COVID-19. Medicul Radu Țincu a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

"Studiul de la Roma a analizat cantitatea de anticorpi pe care persoanele obeze o produc după a doua doză de vaccin și comparând-o cu persoanele normoponderale, s-a observat că există o cantitate mai mică de anticorpi, până la jumătate, o reducere a numărului de anticorpi, ceea ce a dat cercetătorilor ideea faptului că e posibil să fie nevoie de încă o doză, de a treia doză de vaccin, care să asigure un nivel optim al anticorpilor. Concluziile studiului sunt încă preliminare. Mai este nevoie de studii suplimentare care să ateste faptul că o a treia doză de vaccin în cazul persoanelor obeze va fi suficientă și va produce acel răspuns imunitar pentru că este posibil să existe o particularitate a sistemului imunitar la persoanele supraponderale în raport cu Sars-Cov-2 care să nu permită de exemplu obținerea unui nivel de anticorpi la fel ca la o persoană normoponderală. 

Nu există încă studii care să ne indice când ar trebui făcută o a treia doză sau dacă această doză va fi neapărat eficientă. Trebuie să așteptăm ca studiile să fie publicate și după ce se stabilește un protocol pentru persoanele cu obezitate, atunci acest protocol va fi implementat. Cred că este nevoie de cel puțin încă câteva săptămâni pentru a putea avea și aceste date preliminare.", a explicat Radu Țincu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Pfizer studiază efectele unei a treia doze de vaccin. CEO: Credem că va crește răspunsul anticorpilor de 10 până la 20 de ori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel