Studiu în Israel: Creștere uriașă a anticorpilor după a patra doză de vaccin
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Studiu în Israel: Creștere uriașă a anticorpilor după a patra doză de vaccin  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Studiu în Israel: Creștere uriașă a anticorpilor după a patra doză de vaccin / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un studiu din Israel a descoperit că cea de-a patra doză a vaccinului crește numărul anticorpilor de cinci ori.

Datele preliminare ale uni studiu din Israel arată că un al doilea rapel duce la o creștere de cinci ori a anticorpilor care luptă împotriva COVID-19.

O a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului crește anticorpii de cinci ori pe săptămână după administrarea vaccinului, a declarat prim-ministrul israelian Naftali Bennett, citând concluziile preliminare ale unui studiu israelian.

„La o săptămână de la a patra doză, știm cu un grad mai mare de certitudine că a patra doză este sigură”, a spus Bennett la Sheba Medical Center, care dă a doua injecție de rapel într-un studiu în rândul personalului său, precizează AlJazeera.

Israelul a fost lider în studierea efectelor vaccinurilor COVID-19, fiind cea mai rapidă țară în vaccinarea cu două doze a populației în urmă cu un an și una dintre primele care a administrat a treia doză. Acum administrează a patra doză de vaccin Pfizer/BioNTech persoanelor de peste 60 de ani, lucrătorilor din domeniul sănătății și pacienților imunodeprimați.

Ungaria anunță primele cazuri de "flurona", infectarea simultană cu gripă și noul coronavirus

În Ungaria au fost detectate primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi cu coronavirusul SARS-CoV-2, o combinaţie denumită "flurona", creată din alăturarea cuvintelor "flu" (gripă în engleză) şi corona, potrivit presei locale citată marţi de EFE, transmite Agerpres. 

Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de flurona la doi tineri cu vârste de sub 30 de ani, potrivit ziarului digital Nepszava.

Pe de altă parte, acelaşi laborator a informat că 78 la sută dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă Omicron.

Potrivit informaţiilor publicate marţi de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11 la sută dintre noile contagieri la nivel naţional.

În Ungaria în ultimele săptămâni a scăzut numărul noilor cazuri şi al deceselor asociate COVID-19, însă experţii avertizează în umătoarele săptămâni ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii variantei Omicron (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel