STUDIU, efectele pandemiei COVID-19. 61% dintre români CHELTUIESC mai mulţi bani pe cumpărăturile ONLINE
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Potrivit unui studiu, 61% dintre români cheltuiesc mai mulți bani pe cumpărăturile online, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

În prezent, 61% dintre români investesc mai mulți bani în cumpărăturile online, decât în cele offline, ca o consecinţă a pandemiei, arată un studiu realizat de motorul de căutare GLAMI.ro.

33% dintre respondenţi au răspuns că alocă mai mulţi bani comenzilor online în zilele noastre, deoarece găsesc preţuri mai mici online; în plus, 30% dintre români apreciază reducerile online, pe care le pot accesa mai uşor, în timp ce respectă măsurile de distanţare socială. Ceea ce este interesant, 23% au descoperit, în timpul carantinei, că shopping-ul online este mai ușor și confortabil, în timp ce 29% deja cumpărau online. Totodată, 3% dintre clienți nu au avut timp să cumpere din magazine fizice, dar 10% nu au mers, deoarece le este frică de COVID-19.

"La începutul pandemiei, am înregistrat o scădere a comenzilor în toate categoriile după care trendul s-a inversat foarte repede și a crescut peste cifrele precedente apariției coronavirusului.", susțin autorii studiului.

În prezent, se pare că majoritatea clienților cumpără la fel ca înainte de pandemie și nu intenționează să economisească. 18% încearcă să economisească și doar o mică parte din clienți evită cumpărăturile și nici măcar nu merg la magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel