Studiu: Efecte REALE ale coronavirusului într-o nouă boală mortală pentru copii
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Coronavirusul cauzează o nouă condiție inflamatoare mortală la unii copii, au transmis oamenii de știință.

Coronavirusul cauzează o nouă condiție inflamatoare mortală la unii copii, au transmis oamenii de știință, conform The Sun.

Un raport publicat în The Lancet a studiat un „grup fără precedent de opt copii" care au fost internați într-un spital britanic, luna trecută, după ce au arătat simptomele sindromului șocului toxic.

Studiul transmite că „patru dintre copii au avut familia expusă la coronavirus", în timp ce toți opt au fost testați pozitivi cu anticorpi pentru Covid-19.

Este timpuriu să vorbim despre cauzalitate

Chiar dacă legăturile dintre Covid-19 și boala copiilor este evidentă, după ce mulți micuți au suferit simptome grave precum inflamația, un specialist a spus că poate fi prea timpuriu să vorbim despre cauză-efect.

Săptămâna trecută, mai multe cazuri au apărut în lume, incluzând o fetiță de doar șase luni din California, SUA, care nu voia să mănânce și a făcut febră. Micuța nu tușea și totuși a fost diagnosticată cu infecția virală. A doua zi, bebelușul a suferit iritații pe tot corpul care au îngrijorat părinții, întorcându-se astfel la medic.

Explicațiile unui medic infecționist

„În timpul săptămânii în care raportul era verificat de ceilalți oameni de știință, echipa a mai văzut 12 pacienți. Toți pacienții au fost testați negativ, însă 10 din totalul de 20 de pacienți aveau anticorpi, sugerând că au fost expuși în trecut. În mod natural, se ridică problema unui „nou" sindrom clinic la copiii cu coronavirus. Suspiciunea este susținută de faptul că 6 din 8 aveau origini african-caraibeane, 5 erau băieți, iar 7 din 8 erau obezi", a explicat profesorul emerit în boli infecțioase de la Școala Medicală din Brighton & Sussex, Jon Cohen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel