STUDIU: Bărbaţii urâţi au şanse mai mari să cucerească femeile frumoase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un studiu realizat în SUA a găsit o explicaţie legată de bărbaţii urâţi care reuşesc să cucerească femeile frumoase. Cercetătorii spun că totul se datorează lipsei de autocritică. Astfel, bărbaţii care nu dispun de foarte multe calităţi fizice se cred mult mai actractivi de cât sunt în realitate. Acest lucru le da o mai mare încredere în ei şi în modul de a acţiona cu o parteneră.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit BBC Mundo, coordonatorul studiului Carin Perilloux a spus că în procesul de cucerire al femeilor, bărbaţii pot face greşeli. Bărbaţii care interpretează greşit semnele transmise de femei şi insistă în a le cuceri au mai multe şanse de reuşită decât cei care renunţă. Cercetătorii susţin că în timp, aceştia vor deveni mai nepăsători şi vor aprecia greşit lucrurile.

Studiul publicat în Psychological Science a fost efectuat cu 96 de bărbaţi şi 103 de femei, la o şedintă de "speed dating" care a durat aproximatv trei minute. Înainte de fiecare "întâlnire", fiecare bărbat trebuia să-şi dea o notă pentru aspectul său fizic. Apoi, fiecare trebuia să dea o notă partenerului în funcţie de aspectul fizic şi de posibilitatea menţinerii în viitor a unei relaţii sexuale. Studiul a arătat că bărbaţii care optau pentru o relaţie de scurtă durată se supraapreciau în interesul pe care o femeie il avea pentru ei. Cu cât o femeie era mai atractivă pentru un bărbat, cu atât supraestimarea dorinţelor lor era mai mare.

Cercetătorii recomandă femeilor să fie mai explicite şi mai clare în dorinţele şi intenţiile lor. Astfel, se vor putea evita dramele în amor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel