Data publicării:
Studiu: Unele persoane care nu au avut Covid-19 ar putea avea deja o anumită imunitate
Un nou studiu despre coronavirus a fost dat publicității.
Sistemele imunitare ale unor persoane care nu au fost expuse la noul coronavirus ar putea avea o oarecare familiaritate cu agentul patogen, care poate contribui la reducerea gravității bolii dacă acea persoană se îmbolnăvește de Covid-19, sugerează un nou studiu, scrie CNN.
Studiul, publicat în jurnalul Nature, miercuri, arată că, din un eșantion de 68 de adulți sănătoși din Germania, care nu au fost expuși la coronavirus, 35% aveau celule T în sânge, care erau reactive la virus. Celulele T fac parte din sistemul imunitar și ajută la protejarea organismului de infecții. Reactivitatea celulelor T sugerează că sistemul imunitar ar fi putut avea o experiență anterioară de combatere a unei infecții similare și poate folosi această memorie pentru a ajuta la lupta împotriva unei noi infecții.
Ce arată noul studiu
Noul studiu a implicat analiza probelor de sânge de la 18 pacienți Covid-19, cu vârste între 21 și 81 de ani, și donatori sănătoși, cu vârste între 20 și 64 de ani, cu sediul în Germania. Studiul a descoperit că celulele T reactive la coronavirus au fost detectate la 83% dintre pacienții cu Covid-19.
În timp ce cercetătorii au găsit, de asemenea, preexistente celule T reactive încrucișate la donatorii sănătoși, ei au scris în studiu că impactul pe care aceste celule l-ar putea avea asupra rezultatului unei boli Covid-19 rămâne încă necunoscut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News