Data actualizării:
Data publicării:

STS 'nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic de la Camera Deputaţilor', care a fost spart de hackeri

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat marţi că nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic de la Camera Deputaţilor. 

Precizările STS au fost făcute în urma informaţiilor privind apariţiei, la Camera Deputaţilor, a unei breşe de securitate cibernetică.

'Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind incidentul informatic de la Camera Deputaţilor, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă precizează că STS nu asigură administrarea sau securitatea cibernetică a sistemului informatic respectiv', a transmis Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Marţi, o breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaţilor, iar în prezent nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor, a anunţat, anterior, Secretariatul General al Camerei.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestei situaţii, departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT. Sursa menţionată a arătat că datele vizate sunt prezentate pe site sau pot fi făcute publice în urma unei solicitări.

'Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public', a arătat sursa citată.

Citește și - Camera Deputaților a fost vizată de un atac cibernetic. Buletinul premierului Marcel Ciolacu ar fi printre documentele furate. Bogdan Chirieac: Vă dați seama cum sună asta în țările NATO?

 „De mirare pentru mine este că onorabila Camera Deputaților are un sistem informatic primitiv așa cum este. Nu mă așteptam să aibă, cinstit vorbind. Digitalizarea în România, informatizarea, este la nivel de Africa, ca să spunem așa. (...) Vă dați seama cum sună asta în țările NATO? Că România este țară NATO și în flancul estic. Dacă ai reușit să spargi sistemul informatic și să faci public buletinul, actul de identitate al primului-ministru, fost președinte al Camerei Deputaților, vă dați seama ce încântați sunt partenerii noștri occidentali în acest moment?”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac, în direct la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel