STS, informare privind VACCINAREA anti-COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
sts informare vaccinarea anti covid19 pandemie
sts informare vaccinarea anti covid19 pandemie
Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis o informare privind persoanele înscrise în cea de-a doua etapă de vaccinare anti COVID-19.

În perioada 15 ianuarie 2021, orele 15:00 până duminica, 17 ianuarie, orele 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale).

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

- individual direct în platformă - 104.655 de persoane

- prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane

- telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane

- prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esențiale

Metode de programare

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetățenilor să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare. Precizăm că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

1. Individual, direct în platformă

2. Prin intermediul unui aparținător - pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar

3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială

Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice

Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25

*Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.

STS a asigurat și va asigura în continuare tot suportul tehnic necesar pentru buna funcționare a platformei de programare programare.vaccinare-covid.gov.ro, în funcție de cerințele operaționale stabilite și transmise de autoritățile medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel