Urmărește emisiunea live
Streinu Cercel, mesajul momentului: E o MĂSURĂ SUPLIMENTARĂ! Ce facem dacă ne adunăm la masă, de sărbători: Mâncăm pe rând, cu o mască în dreptul nasului
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 18 dec 2020, 17:09
WhatsApp
Streinu Cercel  Foto: Crișan Andreescu
Streinu Cercel Foto: Crișan Andreescu
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a transmis un mesaj ferm înainte de Crăciun și Revelion.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar medicii și autoritățile transmis avertisment după avertisment cu privire la respectarea regulilor impuse de pandemia de COVID-19. 

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a transmis un mesaj ferm. 

"De Crăciun și de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendința să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Și, deși toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca și cum am vrea să murim. Când știm cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulația acestui virus, nu purtăm mască tot timpul și ne îmbolnăvim, atunci 40 la sută dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceștia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă", a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Sfat important pentru sărbători de pandemie

"Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuși se așează la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ",  a completat el, pentru medikatv.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?