Strategie împotriva COVID-19. Manager spital Timișoara: Ne-am asumat! E o oglindă a ceea ce se întâmplă în comunitate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, unde au fost depistate cinci focare COVID-19, spune că testează masiv pacienți și personal, iar prin această metodă, în ultimele zile, au fost depistate 60 de cazuri noi, toate asimptomatice, la personalul medical.

Managerul Spitalului Județean din Timișoara spune, după ce au fost depistate cinci focare, că se fac testări masive atât pentru pacienți, la internare și apoi la interval de trei, cinci zile, cât și la personal încă din luna mai.

„Prin această metodă, zilele acestea am descoperit aproximativ 60 de cazuri din rândul personalului medical, toate asimptomatice. Acest lucru reflectă ceea ce se întâmplă în comunitate. Astăzi (joi – n.r.) am trecut pragul de 6.000 de cazuri noi pe zi. Faptul că noi testăm mult și descoperim nu e un lucru rău. Ne-am asumat de la început eventuala publicitate negativă. Însă asta ne permite să știm exact care este situația (e o oglindă a ceea ce se întâmplă în comunitate) și să luăm măsuri timpurii. Din toate aceste secții, niciun pacient nu a ieșit pozitiv. Și îi vom retesta. Drept urmare concluzia epidemiologică este ca procedurile și protocoalele au fost respectate și deci secțiile nu se închid, nu se carantinează și activitatea nu se diminuează”, spune Raul Pătrașcu, potrivit Mediafax.

„Având în vedere că virusul e peste tot, ne așteptăm ca pe viitor să mai găsim cazuri, dar acest lucru ne va permite să funcționăm cât se poate de bine în aceste condiții, spre siguranța tuturor! Rezultatele sunt o oglindă la ceea ce se întâmplă în societate - mediul din spital e controlat, dar virusul e în rest peste tot în comunitate și trebuie să ne protejăm cu toții!”, a mai spus Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel