Strada Dorințelor, locul în care visurile devin realitate. Unde se află librăria vizitată zilnic de mii de turiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Oamenii își pot lăsa aici, pe bilețele, cele mai ascunse dorințe. Iar dacă sună apoi din clopoțel se zice că se vor împlini în acel an.

În inima Madridului se află un loc care a cucerit inimile turiștilor mai ceva ca celebrul Muzeu Prado sau Palatul Regal. Strada Dorințelor a devenit, în timp, epicentrul unei tradiții contemporane, locul unde oameni din întreaga lume se adună pentru a-și exprima dorințele pentru noul an, scriindu-le pe bilețele speciale. Aceste mesaje sunt apoi lipite cu grijă pe fațada unei librării, devenind astfel o reală expoziție a dorințelor, aflăm din comentariile de pe timeout.com.

Cum a început totul

Daniela, o femeie din Argentina, și-a transformat librăria într-o adevărată oază a dorințelor, oferind ateliere pentru copii și creând cărți personalizate. În spatele acestei inițiative se află intenția de a aduce oamenii împreună. Daniela a introdus conceptul de "Copac al Dorințelor," un loc simbolic unde oamenii sunt încurajați să lase în scris ceea ce își doresc cel mai mult.

Acest Copac al Dorințelor a atras mii de oameni, iar acum locul este cunoscut drept Strada Dorințelor. Aici, peste 10.000 de bilețele îmbogățesc fațada clădirii, într-o diversitate impresionantă de limbi, inclusiv chineză, japoneză, arabă și greacă. 

Pentru ca dorințele să se împlinească se spune că trebuie să suni din clopoțel. Astfel, Strada Dorințelor devine nu doar o expoziție efemeră, ci și un loc al speranței și al magiei, unde visurile prind viață prin gesturi simple și autentice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel