Urmărește emisiunea live
Stoc de explozibili, găsit într-un hotel de lux din Grecia
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Un stoc de explozibili a fost descoperit într-un hotel de lux din Grecia.

Poliţia greacă a anunţat joi că va efectua o detonare controlată a unui stoc de explozibili industriali descoperit la un hotel de cinci stele din nordul ţării, informează AFP.

Aproximativ 300 de kilograme de amonit şi gel de detonare, folosite în principal pentru săpături şi explozii în industria construcţiilor, au fost găsite luni într-o cameră de depozitare din incinta hotelului Porto Carras din peninsula Halkidiki, a declarat poliţia, scre Agerpres. Având în vedere starea proastă a lăzilor vechi în care se aflau explozibilii, transportul acestora a fost considerat prea riscant, astfel că specialiştii intenţionează să le detoneze treptat la faţa locului în următoarele trei zile, a adăugat poliţia.

Hotelul este închis din luna octombrie. Ancheta poliţiei îl vizează pe fostul proprietar al hotelului, care este şi directorul unei firme de construcţii şi care ar fi putut uita aceste stocuri pe şantier.

Situații cu final tragic

 

Explozie de proporții la o fabrică de armament din Serbia

Săptămâna aceasta, doi oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți în urma unei explozii produse marți în depozitul unei fabrici situată în apropierea oraşului sârb Belgrad. Deflagraţia s-a produs într-un depozit al fabricii de avioane şi rachete EDePro.

Serviciul de pompieri a primit un apel la ora 13:13. Explozia a avut loc într-un depozit în care erau depozitate 500 de rachete cu 30 de kilograme de explozibil fiecare. Şeful serviciului de pompieri, Milos Majstorovic, a spus că echipele de salvare cercetau zona pentru a vedea dacă mai sunt răniţi.

Martorii au declarat că au auzit o explozie foarte puternică, au simţit trepidaţii şi au observat un incendiu masiv. Autorităţile sârbe depun eforturi pentru găsirea persoanelor dispărute şi încearcă să afle cauzele producerii deflagraţiei. În anul 2008, trei oameni au fost răniţi în urma unei explozii la fabrica EDePro, potrivit Publika.

Explozie la uzina de armament din Băbeni

Trei persoane au murit şi alte două sunt în stare foarte gravă în urma unei explozii care s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, transmite Agerpres. Potrivit pompierilor vâlceni, explozia s-ar fi produs ca urmare a manevrării unei mine antipersonal. Explozia nu a fost urmată de incendiu. La fața locului intervin chiar în aceste momente mai multe forțe de ordine. ISU Vâlcea intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Ulterior va fi deschisă o anchetă pentru a se stabili exact cum s-a produs deflagrația.

"În urma exploziei au rezultat trei persoane decedate, două inconştiente cu traumatisme. Se intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Deflagraţia nu este urmată de incendiu.", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel