Știi că trebuie să ai întotdeauna o lămâie, la îndemână, în automobil? Află de ce
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Știi că trebuie să ai întotdeauna o lămâie, la îndemână, în automobil. Află de ce. Sursa - pixabay.com
Știi că trebuie să ai întotdeauna o lămâie, la îndemână, în automobil. Află de ce. Sursa - pixabay.com
În călătoriile scurte sau mai lungi cu mașina, o lămâie nu trebuie să vă lipsească niciodată și vă explicăm de ce.

Când ești gata să pleci într-o călătorie sau să ajungi la o destinație mai mult sau mai puțin îndepărtată, există lucruri indispensabile, pe care ar trebui să le ai  la îndemână.

Dacă călătoria implică folosirea mașinii, atunci ceea ce s-ar putea dovedi a fi de o importanță extremă este o lămâie. 

Remediu natural pentru curățarea ficatului: îl poți pregăti în 5 minute cu doar două ingrediente

Foarte bogată în vitamina C, lămâia nu este doar un fruct cu o mare putere de detoxifiere, folosit în multe diete, ci un repelent natural și, de asemenea, un remediu excelent în caz de greață și senzație de vomă.

Atât sucul de lămâie, cât și uleiul esențial de lămâie pot fi folosite pentru a combate greața în timpul deplasării cu automobilul.

În primul caz, poți opta pentru o sticlă cu suc sau câteva felii de lămâie, pe care să le folosești atunci când simți nevoia. Este suficient doar să simți mirosul de lămâie pentru a te simți mai bine.  

Ceaiul negru poate prelungi speranța de viață. Cum se prepară corect și câte căni trebuie consumate pe zi

Utilizarea lămâii este recomandată și femeilor însărcinate. Conform unui studiu, uleiul esențial al acestui fruct citric este deosebit de eficient în aromaterapie.

Cauza care declanșează greața ar putea fi legată de răul de mișcare. Chiar și cei care nu au suferit niciodată de rău de mișcare, pot fi copleșiți. Acesta este motivul pentru care trebuie să ai o lămâie în automobil.

Natura ne oferă un remedii pentru aproape fiecare afecțiune, trebuie doar să le descoperim și să le experimentăm.

Notă: persoanele care suferă de reflux gastric, nu pot consuma lămâie, deoarece se pot agrava arsurile. În aceste cazuri, este întotdeauna mai bine să consulți un medic.

 

Vezi și:

 

Vrei să trăiești până la 100 de ani? Consumă acest aliment

 

Mâncarea este importantă pentru o viață lungă și sănătoasă. Noi cercetări au descoperit care este cel mai bun aliment pentru a trăi până la 100 de ani

Un studiu a descoperit că persoanele care consumă leguminoase, legume, fructe și cereale integrale au un risc cu 28% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare decât cele care consumă multă carne.

Studiul a mai constatat că cei care urmau dieta occidentală au avut o creștere cu  22% a mortalității prin boli cardiovasculare. Deci, dacă dieta joacă un rol cheie în durata vieții, care sunt cele mai bune alimente pe care să le consumăm?

Semințele de in te ajută să slăbești. Cum ar trebui să le consumi corect

Potrivit nutriționiștilor, unul dintre cele mai bune alimente de consumat pentru a trăi până la 100 de ani este fasolea.

Cercetătorii au studiat zonele  cu cel mai mare număr de centenari și au găsit multe asemănări în alimentație și stilul de viață între regiuni, dintre care una este consumul de leguminoase.

Savanții au luat aceste descoperiri și au creat ceea ce este cunoscut sub numele de dieta din zona albastră ca mijloc de a ajuta oamenii să urmeze o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Potrivit American Journal of Lifestyle Medicine, există mai mulți numitori comuni între aceste regiuni, și anume alimentația sănătoasă și, mai ales, bazată pe plante, stilul de viață activ și consumul moderat de alcool.

Băutura care scade zahărul din sânge și te ajută să slăbești. Se prepară acasă din două ingrediente

Cercetătorii  au descoperit că persoanele care au trăit cel mai mult mâncau aproximativ o cană plină de fasole pe zi.

De ce este fasolea atât de importantă? În primul rând, fasolea este bogată în proteine ​​și fibre de origine vegetală și aproape deloc nu conține grăsimi. Într-o cană de fasole neagră, există 15 grame de proteine, 15 grame de fibre și mai puțin de un gram de zahăr și grăsimi.

Fibrele reduc riscul de depresie, hipertensiune arterială, diabet și chiar demență. Fasolea conține, de asemenea, un antioxidant puternic numit polifenol, un compus eficient pentru îmbătrânirea sănătoasă.

Scorțișoara, un condiment minune. Ce se întâmplă cu organismul dacă vom lua câte o linguriță pe zi

În plus, polifenolul se găsește în multe tipuri diferite de fasole, cum ar fi fasolea neagră și roșie, care are proprietăți antiinflamatoare, antidiabetice, anti- obezitate și proprietăți cardioprotectoare.

Cum să introduci fasole în dieta ta

 

Având în vedere beneficiile importante ale fasolei, este esențial să le introduci în dieta ta, astfel încât să obții mai multe proteine, fibre și antioxidanți, care te vor ajuta să trăiești o viață mai lungă. 

Dacă iubești un mic dejun savuros, poți încerca o omletă vegetariană cu fasole neagră, iar la prânz poți folosi fasolea ca garnitură alături de o legume, precum spanacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel