Data publicării:

Steve Simon, plecare de la conducerea WTA Tennis

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf
Schimbări importante la vârful WTA. Steve Simon a fost în atenția publică după problemele din timpul Turneului Campioanelor de la Cancun.

Steve Simon va pleca de la conducerea WTA (Women's Tennis Association), organizație care își continuă planul strategic pentru dezvoltarea tenisului feminin cu o nouă revizuire a structurii sale.

Astfel, structura revizuită va separa rolurile de președinte și de director executiv (CEO) pentru a permite o mai mare concentrare asupra misiunii și obiectivelor WTA și va aduce un nou lider care să preia rolul de director executiv, se arată într-un anunț făcut de WTA pe site-ul oficial.

Directorul general va fi însărcinat cu responsabilitatea gestionării și creșterii operațiunilor WTA și a numeroaselor sale inițiative. WTA a demarat un proces de selecție cuprinzător pentru postul de director general, cu sprijinul firmei globale de recrutare de cadre Korn Ferry.

Odată ce postul de CEO va fi ocupat, Steve Simon, în prezent președinte și CEO al WTA, va prelua rolul de președinte executiv. În acest rol, Simon se va concentra pe guvernanță, pe interesele strategice ale WTA în cadrul sportului, pe probleme de integritate și pe dezvoltarea de noi piețe și frontiere pentru WTA. Pe lângă rolul său desemnat de președinte executiv al WTA, Simon continuă să fie președinte al WTA Ventures Board.

În paralel cu modificările aduse rolurilor de președinte și director executiv, Micky Lawler, care a ocupat funcția de președinte al WTA din 2015, a decis să părăsească organizația la sfârșitul anului pentru a urma noi oportunități.

Revizuirea planificată a structurii WTA este cel mai recent pas în dezvoltarea strategică a WTA, care a dus la o colaborare de referință cu CVC Capital Partners și la crearea unei noi divizii comerciale, WTA Ventures. Noua structură va ajuta WTA să își asigure obiectivele de creștere a jocului și de a oferi premii egale pentru femei până în 2033.

Aceasta va asigura că organizația beneficiază de o expertiză și o experiență amplă și profundă în domeniul sportiv, operațional și comercial, ceea ce îi va permite să profite de viitoarele oportunități de creștere, oferind în același timp evenimente de clasă mondială și oferind o experiență excelentă și o remunerație sporită pentru jucătoare. Modificările au fost elaborate împreună cu consiliile de administrație ale WTA și WTA Ventures încă din vară.

Discuții aprinse din timpul verii

Activitatea lui Steve Simon a fost pusă în discuţie după ultimul Turneu al Campioanelor, organizat de WTA la Cancun. Locul de desfășurare a fost anunțat cu doar câteva săptămâni înainte de start, iar organizarea evenimentului a fost un dezastru, cu terenuri neterminate înainte de sosirea jucătoarelor, probleme legate de calitatea suprafeței de joc, precum și condițiile meteorologice dificile, care au perturbat multe meciuri.

”Am discutat în vară cu consiliul WTA și am spus că dacă WTA dorește să rămână în fruntea sportului feminin, trebuie să ne revizuim întreaga structură organizatorică. Așa că acest lucru nu este legat de ceea ce s-a întâmplat la Cancun sau că nu au fost cei mai ușori ani.

Cred că preferința noastră este să găsim o femeie candidată. Cred că are sens. Este cel mai bun lucru pe termen lung pentru organizație”, a declarat Steve Simon, scrie Agerpres.

Citește și: Turneul Campioanelor, plin de nemulțumiri. Semifinala, decisivă pentru desemnarea liderului mondial, amânată din cauza ploii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel