Ştefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu, publică un studiu care contrazice ultimele restricţii. "Nu văd nimic care să indice că ar fi de ajutor"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Vlad Voiculescu
Facebook Vlad Voiculescu
Ştefan Voinea, consilier onorific al lui Vlad Voiculescu, a publicat pe pagina sa de socializare un studiu care contrazice ultimele măsuri anunţate de Guvern pentru localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 4 la mie. 

”Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)", a scris Ştefan Voinea pe Facebook.

Amintim că, conform ultimelor măsuri anunţate de autorităţi, în localităţi cu o rată de infectare de peste 4 la mie, magazinele se închid la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar circulaţia după ora 20:00 în acele zile se face doar cu declaraţie pe propria răspundere. Dacă localitatea trece de 7,5 cazuri la 1000 de locuitori, atunci aceste restricţii se aplică zilnic. 

VEZI Noi restricții, incidență peste 4 la mie. Raed Arafat: Vineri, sâmbătă, duminică, circulația până la 20:00. Magazinele, deschise până la 18:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel