STATUT PNL. Ce înseamnă, de fapt, decizia instanței pentru liberali - varianta PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Partidul Național Liberal dezminte, într-un comunicat, că decizia de marți a Tribunalului București afectează în vreun fel candidatura lui Klaus Iohannis la Președinția României. Purtătorul de cuvânt al partidului, Alina Gorghiu, admite că instanța a respins anumite prevederi din noul statut, dar precizează că acest lucru nu are nicio legătură cu derogarea de vechime primită de Iohannis, care este o decizie a Delegației Permanente.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă. Urmează ca instanța să elibereze în următoarele zile o motivare a deciziei de respingere a unor prevederi din noul statut. 

Tribunalul București "a admis modificările (votate la Congresul PNL - n.r) referitoare la conducere și a respins modificările privitoare la statut", a făcut distincția Alina Gorghiu, într-o intervenție telefonică la un post Tv. Ea a adăugat că "introducerea poveștii cu derogarea" este o "manipulare.

Antonescu: ce implicații are decizia instanței pentru Iohannis

 

Alina Gorghiu, pe Facebook - "Nu avem o problemă cu admiterea acţiunii decât în parte. Conducerea partidului şi celelalte documente ce atestă desfăşurarea lucrărilor adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul verbal al congresului extraordinar din data de 27 iunie şi procesul verbal al congresului ordinar din 28 iunie 2014, au fost admise şi instanţa a dispus consemnarea lor în registrul partidelor. Din acest punct de vedere nu există niciun fel de problemă ca atare cu toată desfăşurarea congresului şi cu înregistrarea conducerii partidului. S-a admis în parte cererea de intervenţie a unui intervenient şi pe cale de consecinţă s-a respins cererea formulată de PNL de încuviinţare a modificărilor aduse statului PNL. Vom ataca cu apel în termen de cinci zile de la comunicare decizia Tribunalului Bucureşti".

Comunicat PNL: Conducerea PNL nu are nicio problemă

În urma informațiilor vehiculate în presă referitoare la decizia Tribunalului București privind înregistrarea deciziilor Congresului PNL din 27-28 iunie a.c., Departamentul de Analiză Politică și Comunicare al PNL face următoarele precizări:

Din minuta redactată de Tribunal, reiese foarte clar că nu există niciun fel de obiecțiuni din partea completului care a judecat acest dosar în ceea ce privește alegerea noii conduceri a partidului. Instanța a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL să fie înregistrate în Registrul partidelor politice. Nu există niciun fel de problemă cu privire la legitimitatea și legalitatea noii conduceri a PNL.

Hotărârea Tribunalului București nu afectează în niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la președinția României. Alianța Creștin-Liberală l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la președinție în urma unei decizii politice, care nu a avut la bază calitatea sa formală de președinte al PNL.

În ceea ce privește noul Statut al PNL, așteptăm motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificările respinse de instanță, urmând ca apoi, în termenul legal de cinci zile, să atacăm hotărârea completului de judecată. Acestea sunt chestiuni formale, juridice, care vor fi rezolvate.

Chiar și în cazul în care decizia Curții de Apel va menține obiecțiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecință este că partidul va funcționa fără să mai țină cont de acele dispoziții declarate neconforme.

Reamintim că, în ceea ce privește candidatura domnului Klaus Iohannis la șefia PNL, acesta a fost ales președinte al PNL cu susținerea unei largi majorități a delegaților la Congres. Aceasta este o realitate politică necontestată și necontestabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel