Urmărește emisiunea live
Statuie, prăbușită peste un copil în PMB. Bădulescu: Au fost mutate. Statuile erau poziţionate în altă parte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Aurelian Badulescu
Sursa foto: Facebook Aurelian Badulescu
Aurelian Bădulescu, consilier general, a vorbit despre incidentul grav care a avut loc, astăzi, în Primăria Municipiului București (PMB), după ce o statuie a căzut peste un copil.

"Ele erau poziţionate într-o zonă a parterului, unde se află şi acum, se face accesul principal, numai că era o zonă mai retrasă, o zonă expoziţională, unde acestea erau plasate. Este evident că acea zonă trebuia asigurată. Acum să vedem cine se face responsabil de această chestiune. Este vorba şi de tatăl care înțeleg că nu l-a supravegheat, dar şi de cei care, odată cu permiterea accesului şi pe zona principală, trebuiau să le lase acolo unde erau puse ele, în zona expoziţională, în zona retrasă a parterului.

Au fost mutate. Erau poziţionate în altă parte. Din pozele pe care le-am văzut au fost puse chiar pe culoar. Ele erau de la acel punct în spate. În general pe aceste chestiuni care ţin de plasarea, poziţionarea anumitor lucrări de artă, decizia, dacă nu o ia demnitarul, atunci vreun consilier", a spus Aurelian Bădulescu, la Antena 3.

Ce spune PMB

 

"Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital. 

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.”, se arată în comunicatul de presă emis de PMB.

Statueta a căzut, luni, peste copilul în vârstă de 6 ani, chiar la intrarea principală în Primăria Municipiului București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel