Statele Unite au decis să desființeze permanent digul ridicat pentru livrarea ajutoarelor în Gaza
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Statele Unite ale Americii au anunțat miercuri că își vor încheia definitiv operațiunile de utilizare a digului temporar, construit pe coasta Fâșiei Gaza, pentru livrarea ajutoarelor umanitare în teritoriul palestinian asediat. 

O rută alternativă folosind portul israelian Ashdod în nord este în fază de planificare, însă deocamdată nu au fost oferite detalii.

De la bun început, digul a fost văzut ca o soluţie temporară pentru a putea aduce ajutoare în Fâşia Gaza, dar de când acesta a devenit operaţional, în luna mai, au apărut numeroase probleme. Marea agitată l-a avariat puternic, iar distribuirea de ajutoare pentru populaţie s-a dovedit dificilă.

Pentagonul a estimat costurile pentru construcţia digului provizoriu la circa 300 de milioane de dolari

Cu toate acestea, Comandamentul Central al SUA a calificat proiectul drept un succes, afirmând că digul a ajutat mult în a transporta ajutoare şi a face ca acestea să ajungă mai repede la populaţia din Fâşia Gaza.

Pentagonul a estimat costurile pentru construcţia digului provizoriu la circa 300 de milioane de dolari. Aşteptările iniţiale erau mari, cu aproximativ 90 de camioane de ajutoare planificate pe zi, care urmau să ajungă la o dată ulterioară la 150, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel