Data actualizării:
Data publicării:

Starea de sănătate a premierului Robert Fico, după o operaţie de câteva ore (media)

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Robert Fico a fost supus unei operaţii 'foarte complicate' la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de 5 ori într-un atac petrecut miercuri.  

Premierul slovac Robert Fico, rănit grav în urma tentativei de asasinat, şi-a recăpătat cunoştinţa, a relatat media locală citată joi de dpa.

Cu toate acestea, postul de televiziune TA3 și ziarul Dennik nu au furnizat miercuri noaptea detalii privind starea de sănătate a premierului Robert Fico. 

'Cred că va supravieţui în cele din urmă'

Intervenţia chirurgicală a decurs bine, a declarat viceprim-ministrul Tomas Taraba pentru BBC. 'Cred că va supravieţui în cele din urmă', a zis Tomas Taraba.

'El nu se află într-o situaţie care să-i ameninţe supravieţuirea în acest moment', a spus el. Anterior, ministrul de Interne Matus Sutaj Estok indicase, într-o conferinţă de presă, că a fost informat de medici că Robert Fico se afla 'într-o stare critică'.

Conform ministrului Apărării, Robert Kaliniak, care s-a deplasat la spitalul unde a fost operat Fico, acest atentat este 'un atac politic' la care va trebui să 'reacţionăm în consecinţă'.

Amintim faptul că premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri, în plină stradă, în urma unei reuniuni guvernamentale organizată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova. Un suspect a fost arestat la faţa locului. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.

Citește și: S-a aflat cine este presupusul atacator al premierului slovac Fico / Foto - Video în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel