Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Rio, decoraţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sportivii români cu rezultate deosebite la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Rio vor fi decoraţi marţi de preşedintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni. 'Preşedintele Klaus Iohannis îi va decora pe sportivii noştri, care ne-au făcut mândri.

De asemenea, important, pentru că au fost discuţii în spaţiul public, acest moment a fost ales special de preşedintele României pentru decorare tocmai pentru că vrem să ne arătăm recunoştinţa faţă de toţi sportivii care au câştigat premii importante, medalii, atât la Jocurile Olimpice, cât şi la cele Paralimpice', a precizat luni purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, scrie Agerpres.

Ea a spus că decorarea sportivilor are loc la propunerea ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă. Pe 21 iulie, înainte de plecarea sportivilor români la Rio, Iohannis anunţa că, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice, îi aşteaptă pe reprezentanţii României la Palatul Cotroceni. România a participat cu 96 sportivi şi şapte rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5 - 21 august, şi a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă - Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu, argintul a fost obţinut de tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea) şi de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel