Spitalul din România în care toți pacienții sunt testați pentru COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un spital din România a decis ca toți pacienții să fie testați pentru COVID-19. 

Managerul Spitalului Clinic de Urgență Timișoara, Olimpia Oprea, anunță testarea tuturor pacienților care merg la spital, precum și a personalului medical.

Mesajul managerului spitalului

„Astăzi am aprobat în Comitetul Director al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara testarea tuturor pacienților care se adresează spitalului nostru, precum și a personalului medical, pe baza recomandărilor medicilor șefi de secție și conform metodologiei avizate de conducerea spitalului", a scris Olimpia Oprea pe Facebook.

Aceasta mulțumește Primăriei Timișoara pentru alocarea fondurilor necesare în vederea cumpărării kiturilor pentru testarea pacienților și personalului care nu se încadrează în definiția de caz.

„De asemenea, mulțumiri echipei de medici și biologi, angajați ai spitalului și ai UMFT, care lucrează probele, folosind aparatele Real Time PCR puse la dispoziția spitalului de UMF Victor Babeș Timișoara", a scris managerul Spitalului Clinic de Urgență Timișoara.

Decizia vine în urma infectării la Maternitatea Odobescu

Anunțul vine în contextul în care în ultimele săptămâni, la Maternitatea Odobescu, parte a Spitalului Timișoara, s-au infectat 25 de cadre medicale și paciente. Tot acolo, 10 bebeluși au fost depistați inițial pozitiv cu noul coronavirus, iar la retestare 9 dintre au ieșit negativ. Tot la Odobescu, potrivit presei locale, un bebeluș care s-a născut acolo la începutul lunii aprilie și mama sa au fost diagnosticați joi cu noul coronavirus, iar anterior un alt bebeluș născut la maternitate a fost depistat pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel