Urmărește emisiunea live
Spitalul Clinic Colentina se redeschide pentru pacienții non-Covid
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Săptămâna viitoare s-ar putea redeschide Spitalul Colentina pentru pacienții non-Covid. DSP București a dat astăzi avizul. 

Pacienții non-Covid se vor putea trata din nou la Spitalul Clinic Colentina din București. 

”În urma obţinerii avizului temporar de funcţionare în regim mixt eliberat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), vă informăm că în foarte scurt timp Spitalul Clinic Colentina îşi va deschide din nou porţile şi pentru pacienţii non-COVID.

Data exactă de redeschidere a spitalului în regim mixt (COVID şi non-COVID) va fi anunţată public în timp util în cursul săptămânii viitoare pe toate canalele de comunicare. Funcţionarea spitalului în regim mixt se va face cu respectarea circuitelor separate conform normelor în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Spitalului Colentina.

Solicitare pentru redeschidere

„Având în vedere și îmbunătățirea situației epidemiologice la nivelul întregii țării, Spitalul Clinic Colentina a redactat zilele trecute o nouă solicitare (pentru obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt - COVID și non-COVID - n.r), pe care a depus-o la DSP București în cursul zilei de vineri, 7.05.2021. În ciuda dificultăților din ultimul an, Spitalul Clinic Colentina a continuat să asigure asistență medicală și pacienților non-COVID, în spații special amenajate, dar numai în regim de spitalizare de zi”, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.), în administrarea căreia se află spitalul.

Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID și a funcționat în baza Avizului de funcționare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020, la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă;

„Spitalul a funcționat în regim mixt (COVID și non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea și tratamentul atât a pacienților COVID-19, cât și celor non-COVID. Începând din luna octombrie 2020, și până în prezent, Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 (forme medii, severe și critice).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel