Specialiștii spun că anumite măști sunt inutile pentru noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
noi tulpini coronavirus
noi tulpini coronavirus
Odată cu apariția unor noi tulpini de coronavirus, a căror transmitere este mai rapidă, alerta a fost ridicată în guvernele mai multor țări, care au adoptat măsuri suplimentare pentru a încerca să oprească escaladarea infecțiilor cauzate de aceste mutații SARS-CoV-2.

De exemplu, autoritățile franceze au atras atenția asupra tuturor măștilor care nu garantează o filtrare mai mare de 90% din cauza riscului prezentat de noile variante ale coronavirusului.

Într-un interviu acordat postului France Inter, Olivier Véran, ministrul Sănătății din Franța, a explicat că măștile care asigură doar filtrarea a 70% din particule nu sunt recomandate. De asemenea, sunt încă recomandate măștile chirurgicale, precum și textilele din categoria 1, care oferă o filtrare mai mare de 90%.

Véran a indicat că, din testele PCR efectuate în Franța, tulpina dezvoltată în Regatul Unit reprezintă aproximativ 1,4% din cazurile pozitive, ceea ce înseamnă între 200 și 300 zilnic și aproximativ 2.000 în total în țară în prezent. Dar dincolo de această cifră relativ scăzută, el a avertizat că există exemple de variante „foarte agresive și foarte contagioase”, cum ar fi o reședință în regiunea Parisului, unde 36 de persoane au fost deja infectate cu această mutație.

De aceea, el nu exclude că trebuie recurs la un nou lockdown în viitor - ar fi al treilea în Franța, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel