România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 14 oct, 08:58
Spania, cea mai slabă economie din Europa. FMI, raport devastator
Fondul Monetar Internaţional a catalogat Spania drept cea mai slabă economie avansată din Europa în 2020, estimând o scădere a PIB-ului cu 12,8 la sută. 

Raportul vine într-un moment delicat pentru economia spaniolă, care încearcă să îşi revină după cele trei luni de lockdown total şi după un sezon turistic dezastruos. Iar noile focare din Spania pun la îndoială planul de revenire economică. 

Potrivit FMI, nicio altă ţară din Europa nu va avea o cădere atât de importantă, doar San Marino (cu 11 la sută) şi Italia (cu 10,6 la sută) apropiindu-se. Impactul scăderii PIB-ului se va vedea, spun experţii, în locurile de muncă. Astfel, este de aşteptat ca şomajul să crească până la 16,8 la sută în Spania până la finalul anului. De altfel, la asta se aşteaptă şi Guvernul spaniol. 

"Deşi îşi revine, va fi un proces de durată, inegal şi nesigur pentru economie. Prevenirea unor noi complicaţii presupune ca stimulii care vor fi acordaţi să nu fie retraşi prematur. Va fi nevoie de politici naţionale", avertizează FMI, conform La Vanguardia

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro