Soţii şi copiii românilor care lucrează pe cont propriu în Spania pot munci fără permis
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
muncitori spania
muncitori spania

Soţii şi copiii românilor care lucrează pe cont propriu în Spania şi îşi plătesc singuri cotizaţiile pot munci fără permis, acest drept nefiind aplicat şi în cazul părinţilor, fraţilor şi nepoţilor, a anunţat Ministerul Muncii.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioana Şanta, a declarat că oficialii români din Spania au obţinut o nouă modificare a instrucţiunilor aplicate membrilor de familie după 22 iulie 2011, informează Mediafax.

" Astfel, membrii de familie ai românilor autonomi (cuenta propria), care muncesc pe cont propriu în Spania şi îşi plătesc singuri cotizaţiile, nu mai au nevoie de permis de muncă. Iniţial, doar membrii de familie ai muncitorilor români angajaţi (cuenta ajena) aveau acest drept", a precizat Ioana Şanta, într-un comunicat de presă.

În urma consultărilor din grupul de lucru româno-spaniol, pe tema instrucţiunilor impuse în 22 iulie, oficialii spanioli de la Regimul Juridic din Ministerul Muncii din Spania şi-au luat angajamentul că vor respecta dreptul la muncă şi familiilor lucrătorilor autonomi.

"Prin urmare, soţul, soţia, copiii sub 21 de ani şi cei peste 21 de ani aflaţi în întreţinerea cetăţeanului român care lucrează pe cont propriu şi are liber acces pe piaţa muncii nu au nevoie de permis de muncă. Acest drept nu se aplică părinţilor, fraţilor şi nepoţilor ", a mai spus Ioana Şanta.

Specialiştii români din Spania continuă să monitorizeze modul în care funcţionarii spanioli aplică Regulamentul impus românilor după 22 iulie 2011, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

Executivul de la Madrid a decis, în 22 iulie, impunerea de restricţiile pentru muncitorii români în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel