Data publicării:

Soția premierului Spaniei, anchetată într-un dosar de corupție. Urmează decizia urmăririi penale

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Gomez încă nu a comentat public cazul, dar Sanchez a numit situația drept o „campanie de calomnie” pentru a dăuna guvernului de coaliție de stânga condus de Partidul Muncitorilor Socialiști.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului spaniol, Pilar Alegria, a declarat marți reporterilor că ancheta care îl implică pe Gomez se bazează pe „minciuni și dezinformare”, iar guvernul știe că „nu este absolut nimic aici”, scrie Al Jazeera.

„Ceea ce avem aici este o campanie de calomnie a dreptei și a extremei drepte, a Partidului Popular și a Vox”, a spus ea după ședința săptămânală a cabinetului.

Ancheta se bazează pe acuzațiile aduse de un grup numit Manos Limpias, sau Mâini Curate.

Grupul a urmărit cauze legale, dintre care multe au fost legate de cauze de dreapta și au vizat politicieni de stânga. Manos Limpias, care a văzut multe dintre procesele sale împotriva politicienilor eșuate, a spus că plângerea sa se bazează pe rapoarte din presă.

După ce ancheta a fost lansată în aprilie, premierul a făcut pasul fără precedent de a spune că își va opri îndatoririle publice pentru a se gândi dacă va demisiona.

După cinci zile de tăcere, Sanchez a spus în timpul unui discurs că a decis să rămână prim-ministru și să continue „cu și mai multă forță”.

Procurorii spanioli au încercat să respingă ancheta, dar o instanță provincială a decis că judecătorul curții inferioare poate continua ancheta. Judecătorul poate fie să suspende ancheta de corupție, fie să recomande ca dosarul să fie judecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel