Data actualizării:
Data publicării:

Elon Musk a ajuns în vizorul Secret Service după o ”glumă” despre Biden și Harris

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Secret Service anchetează o postare controversată a lui Elon Musk care și-a pus întrebări cu privire la lipsa de tentative de asasinat contra președintelui Joe Biden sau a vicepreședintei Kamala Harris.

”De ce vor să îl omoare pe Trump?”, a întrebat un utilizator de pe platforma X după cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat la adresa candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump. Elon Musk a răspuns acestei întrebări astfel: ”Şi nimeni nici măcar nu încearcă să-i asasineze pe Biden/Kamala”.

Musk susține că a fost o glumă

Ulterior, Elon Musk a șters postarea, însă a fost văzută deja de zeci de milioane de utilizatori ai platformei X, inclusiv de Secret Service. Mai mult, Musk a fost criticat de unii utilizatori ai X, care au spus că îngrijoraţi de faptul că acest mesaj ar putea duce la violenţă contra lui Joe Biden şi Kamala Harris. Însă Musk a precizat că a fost o simplă glumă.

Ce a transmis Secret Service

Secret Service, responsabil de protecția celor mai importanți oficiali din Statele Unite ale Americii, a transmis inițial că ”este la curent” cu postarea lui Elon Musk. Apoi, un purtător de cuvânt a recunoscut că anchetează ”potențiale amenințări”, pentru că ia în serios toate mesajele, chiar și cele care ar fi în spirit de glumă.

Secret Service ”este la curent cu postarea lui Elon Musk”, a spus purtătorul de cuvânt Nate Herring. „În practică, nu comentăm chestiuni legate de protecție. Putem spune, totuși, că Secret Service anchetează toate amenințările legate de persoanele protejate”, a adăugat el, conform Bloomberg.


Reacția Casei Albe

Casa Albă a reacționat această postare și a denunțat-o. ”Violenţa ar trebui doar condamnată, niciodată încurajată sau să se glumească în legătură cu ea. Această retorică este iresponsabilă”, a spus  purtătorul de cuvânt Andrew Bates.  Bloomberg subliniază faptul că a trimis solicitări atât către Elon Musk, cât și către avocatul său, Alex Spiro, cu scopul de a afla dacă au fost contactați de Secret Service, însă nu a primit niciun răspuns.

Elon Musk deține platforma X si este directorul executiv al Tesla. Potrivit celor mai recente estimări, Elon Musk are o avere netă de 259,6 miliarde de dolari, fiind în prezent cea mai bogată persoană din lume, arată Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg. Astfel, Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în anul 2027, notează un alt raport privind resursele economice globale.

Citește și - Donald Trump, clarificări privind numirea lui Elon Musk într-un viitor guvern american

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din această toamnă din Statele Unite a subliniat, la sfârșitul lunii august, faptul că l-ar numi pe Elon Musk într-un eventual cabinet al său, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale.

Însă candidatul republican nu crede că Elon Musk ar putea ține pasul cu cerințele unei astfel de funcții prin prisma programului încărcat pe care îl are fondatorul SpaceX și Tesla.

”El vrea să fie implicat. Acum, uite, el conduce afaceri mari, așa că el nu poate, în mod real, nu cred că ar putea fi în cabinet”, a spus Donald Trump, în cadrul unui interviu pentru canalul de YouTube al lui Shawn Ryan, un fost Navy Seal, care a devenit podcaster. Vezi articolul aici!

Apoi, la începutul lunii septembrie Donald Trump a anunțat că, dacă va fi reales, îi va da sarcina cu un ”audit” al guvernului în vederea unor ”reforme” profunde.

”La recomandările lui Elon Musk (...) voi înființa o comisie guvernamentală care să efectueze un audit complet în termeni financiari și performanțe al întregului guvern federal, cu scopul de a face recomandări pentru reforme drastice”, a zis fostul președinte american, în prezența unor cercuri de afaceri la New York. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel