Soţia lui Zelenski: Când una dintre noi e ucisă, violată, simţim toate. Nu mi-am mai văzut soţul din prima zi a războiului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Instagram Olena Zelenska
Foto: Instagram Olena Zelenska
Olena Zelenska, soţia preşedintelui Ucrainei, a mărturisit că nu şi-a mai văzut soţul de la începutul invaziei ruse. 

Aceasta a povestit că, în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, s-a trezit la 5 dimineaţa din cauza unui zgomot puternic, despre care ulterior a aflat că a fost o explozie. 

"A început", i-a spus Volodimir Zelenski atunci. Din acea zi, spune Prima Doamnă a Ucrainei, a mai vorbit cu soţul ei doar la telefon. 

Cum le-a explicat copiilor situaţia 

 

"Nu e nevoie de explicaţii. Ei văd totul, ca orice alt copil din Ucraina. Cu siguranţă, nu e ceva ce copiii ar trebui să vadă, dar copiii sunt oneşti, sinceri. Nu poţi ascunde nimic de ei. Cea mai bună strategie e adevărul cu ei", a mai declarat ea, citată de Daily Mail. 

Unde a dat greş Putin

 

Conform Olenei Zelenska, Vladimir Putin a vrut să divizeze oamenii din Ucraina. Dar a eşuat! 

"Când una dintre noi este torturată, violată, ucisă, simţim toate. E la fel şi la bărbaţii ucraineni. Nu avem nevoie de propagandă pentru a simţi conştiinţă civică, pentru a rezista. 

Avem furie, avem durere, asta ne activează setea de a lua măsuri, de a rezista agresiunii, de a ne apăra libertatea", a mai declarat aceasta. 

Convoi militar rusesc de 12 km lungime, în drum spre Ucraina. Cantitate „colosală” de echipament de luptă pregătită de Kremlin

 

Rusia își aprovizionează și își consolidează forța de invazie din estul Ucrainei cu un convoi lung de vehicule care se îndreaptă spre regiune, indicând probabil că acolo va avea loc o nouă fază a războiului, potrivit unui înalt oficial al Pentagonului.

Convoiul, expus în imagini prin satelit, se întinde pe aproximativ 12 km. Acesta  conține vehicule pentru comanda și aprovizionarea unităților de infanterie și, eventual, elicoptere, a spus oficialul, care a furnizat evaluări de informații sub condiția anonimatului, potrivit USA Today.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat cu privire la o ofensivă rusă iminentă în estul țării sale și a îndemnat civilii să fugă din regiune.

„Ocupanții au trimis zeci de mii de soldați și un număr colosal de echipamente pentru a pregăti noi atacuri”, a avertizat el într-un discurs adresat parlamentarilor sud-coreeni, tradus de NBC News. Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, a emis luni un avertisment similar. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel