Sos savuros, care rivalizează cu wasabi. Rețeta, simplă și rapidă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sos savuros, care rivalizează cu wasabi. Rețeta, simplă și rapidă. Sursa foto: freepik.com
Sos savuros, care rivalizează cu wasabi. Rețeta, simplă și rapidă. Sursa foto: freepik.com
Orice fel de mâncare poate fi îmbogățit cu un sos delicios.

Nu este necesar să cumpărați un sos picant din magazine, deoarece va fi mult mai gustos și mai sănătos dacă îl gătiți acasă. De exemplu, maioneza de casă nu este deloc inferioară maionezei cumpărate din magazin.

Astăzi vrem să vă împărtășim o rețetă de sos iute, care va fi un înlocuitor excelent pentru wasabi.

Pentru a pregăti acest sos savuros, veți avea nevoie de hrean. Din această legumă se poate face un sos, care poate fi adăugat în supe, preparate din carne și legume.

Ingrediente:

rădăcină de hrean - 75 grame,

frunze de hrean - 75 grame,

apă fiartă rece - 100 ml;

sare - ¼ linguriță;

zahăr - 1,5 linguriță;

suc de lămâie - 15 ml.

 

Prepararea, pas cu pas

Spălați rădăcinile și tulpinile de hrean. Treceți-le printr-o mașină de tocat carne sau blender. Apoi adăugați 100 ml de apă, sare și zahăr. Sucul de lămâie acționează ca un conservant, care trebuie, de asemenea, adăugat.

Supă picantă de pui cu lămâie și ghimbir: o rețetă neobișnuită

Se amestecă bine. Dacă trebuie, mai puteți adăuga sare. Puneți produsul finit în borcane curate, închideți capacele și dați-le în frigider. Nimic nu trebuie sterilizat. 

 

Marinada „secretă” pentru gătirea cărnii: friptura se va topi în gură

 

Prepararea unei fripturi delicioase pare a fi complicată, dacă nu știți exact ce condimente puteți folosi.

Dar puteți gătiți carnea într-un mod special. Cum se face o marinadă delicioasă? Chiar și cea mai aspră și uscată carne va deveni fragedă și se va topi în gură, dacă veți urma această rețetă.

Pentru marinată se iau 4 linguri de ceai negru pentru 1,5 kg de carne. Ceaiul se pune într-o oală și se adaugă deasupra apă fierbinte, dar nu clocotită. Așteptați 5 minute. Adăugați apoi 150 grame de zahăr brun.

Cum se spală ciupercile în câteva minute? Trucul cu făină, despre care nu ai știut

Sărați carnea, adăugați piper negru măcinat. Tocați ceapă și usturoi. Carnea se pune într-o formă de copt adâncă cu pereți groși și se toarnă marinada. Se adaugă ceapa și usturoiul. Puneți capacul și dați oala în cuptor, pentru două ore. Carnea se gătește la o temperatura este de 165 de grade. Poftă bună!

 

Cu cât timp înainte trebuie să scoatem carnea din frigider pentru a o găti. Sfatul bucătarilor 

 

Gătitul cărnii poate crea uneori surprize. Încercăm să gătim o friptură fragedă și suculentă, dar rezultatul este invers: carnea este uscată și arsă.

Pentru a obține o friptură fragedă este important să alegem bucata de carne potrivită. Nu toate tipurile de carne se gătesc la fel. Dacă vrem o carne digerabilă, fragedă și bogată în fier, cea de curcan ne-ar putea satisface nevoile.

Carnea de curcan este potrivită atât persoanelor în vârstă, cât și copiilor. De fapt, are două caracteristici care sunt deosebit de avantajoase. În primul rând, este o carne foarte fragedă. În al doilea rând, este digerabilă.

O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt

Carnea de curcan are un conținut scăzut de grăsimi. În plus, este bogată în fier, fiind potrivită pentru diverse preparate culinare.

Bucătarii spun că trebuie să scoatem carnea din frigider, în prealabil, înainte de a o pune în tigaie. Motivul ar fi că bucata de carne ar putea suferi un șoc termic, dacă este pusă în tigaie în timp ce este încă înghețată.

Acest șoc termic face carnea dură și deloc apetisantă. Din acest motiv, carnea trebuie gătită, doar atunci când a ajuns la temperatura camerei. 

Cremă de brânză pentru micul dejun: mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată

Pentru a calcula cu cât timp înainte trebuie scoasă carnea din frigider, ca să ajungă la temperatura camerei, va fi necesar să facem distincția între diferitele bucăți de carne.

O bucată de carne de 200 de grame are nevoie de aproximativ două ore pentru a ajunge la 20 de grade. Dacă avem o coastă de vită, cu o grosime de 4 cm, va dura 4 ore. Pe de altă parte, pentru o bucată de carne, cu o grosime de 7 cm, va dura mai mult de 5 ore.

Un alt truc pentru o friptură suculentă este să nu gătim carnea prea mult. În acest fel exteriorul va fi crocant, iar carnea se va usca în interior și nu va mai fi suculentă.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel