Sos de mere fără zahăr: chiar și bebelușii îl pot mânca
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sos de mere fără zahăr, chiar și bebelușii îl pot mânca. Sursa - pixabay.com
Sos de mere fără zahăr, chiar și bebelușii îl pot mânca. Sursa - pixabay.com
Sosul de mere, preparat după această rețetă, nu va dăuna siluetei, deoarece nu conține zahăr. 

Merele sunt fructe gustoase, pline de vitamine și accesibile tuturor. Fructele se păstrează perfect toată iarna. Gospodinele folosesc mere pentru prepararea diverselor deserturi, cum ar fi: plăcinte, tarte, dulceață, brioșe, iar lista poate continua.

Azi vă prezentăm rețeta pentru un sos de mere, care poate fi făcut din doar trei ingrediente, fără a folosi zahăr sau conservanți.

Îți plac perele? Iată două rețete simple, rapide și gustoase 

Prin urmare, un astfel de sos poate fi consumat și de bebeluși, deoarece nu are zahăr și conservați. Sosul de mere poate fi păstrat cel puțin șase luni.

Ingrediente pentru 1 litru de sos de mere finit:

mere - 1,1 kg,

suc de lămâie - 20 grame,

apă - 200 ml.

Metoda de gătire

Curățați merele de coajă și semințe. Puneți merele în cratiță, adăugați sucul de lămâie și apa. Folosiți o cratiță cu fund dublu pentru ca sosul să nu se ardă. Cratița se acoperă cu un capac și se pune pe aragaz, la foc mic.


Fără grăsime și fără zahăr: rețeta pentru un panettone de casă, care nu îngrașă

Gătiți sosul aproximativ 20 de minute, la foc mic, amestecând la fiecare 5 minute. Sterilizați borcanele și fierbeți capacele. Umpleți, apoi, borcanele cu sosul de mere. Acoperiți borcanele cu capace și sterilizați într-o cratiță, umplută cu apă. 

Aduceți apa la fierbere, acoperiți oala și fierbeți borcanele cu sosul de mere, circa 15 minute la foc minim. Închideți bine capacele și lăsați borcanele să se răcească. Păstrați borcanele cu sosul de mere în cămară.

Merele au zeci de beneficii. Consumați-le zilnic

 

Merele conțin un nivel scăzut de calorii: 100 grame de fructe proaspete conțin numai 50 de calorii. Aceste fructe nu conțin grăsimi saturate și colesterol, însă sunt bogate în fibre alimentare (pectina) care împiedică absorbția colesterolului rău în intestine. Fibrele din mere protejează mucoasa colonului de la expunerea la substanțe toxice.

Merele conțin cantități semnificative de vitamina C și betacaroten. Vitamina C este un puternic antioxidant natural, iar vitamina A previne multe probleme ale ochiului, fiind, de asemenea, un puternic antioxidant.

Nu în ultimul rând, erele sunt o sursă buna de vitamine din complexul B, cum ar fi riboflavina, tiamina, și piridoxina (vitamina B-6). Aceste vitamine ajută metabolism și diverse procese de sinteză din interiorul corpului. Merele conțin, de asemenea, cantități mici de minerale precum potasiu, fosfor, calciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel